Weekmenu: volop zomerse variëteit van 27 juni t/m 3 juli
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De zomer is officieel aangebroken, en dat gaan we natuurlijk doorvoeren in ons avondmenu. Daarom volop variëteit in deze gerechten tijdens het zomerse weekmenu van 27 juni t/m 3 juli.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Tijd over? Duik ook nog even de keuken in voor deze zomerse toetjes.
Maandag
Sardines zijn onlosmakelijk verbonden met het vakantiegevoel. Precies wat we nodig hebben deze maandagavond. Niet gehele verrassend dat deze orechiette met sardines, salie en citroen blijvertje is in ons vaste kookrepertoire.
> Naar recept: Culy Homemade: orechiette met sardines, salie en citroen
Dinsdag
Vietnamese gerechten zijn groot favoriet bij menig Culy-redacteur. Door veelgebruikte frisse smaakmakers als citroengras en munt geldt dat al helemaal in de zomer. Fris dus, maar ook zoet, pittig én hartig. Alles wat je nodig hebt om de dinsdag goed af te sluiten.
> Naar recept: Culy Homemade: frisse Vietnamese noedelsalade met gehakt
Woensdag
Makkelijke misokip klinkt net zo gezellig als dat ‘ie smakelijk is. Zijn wij even blij dat miso in ons leven is gekomen: de makkelijke smaakmaker die gerechten in één klap een onwijze boost geeft. Misschien wel het perfecte maaltje tijdens dit zomerse weekmenu.
> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke misokip uit de oven met rijst en gebakken ei
Donderdag
Shakshuka is altijd een goed idee, ook op deze donderdagavond in juni dus. Gingen we voorheen vooral voor de klassieke versie met tomaten, tegenwoordig prijkt de groene versie op onze favorietenlijst. De spinazie en verschillende kruiden zorgen voor een aantrekkelijk én niet te versmaden hoogtepuntje van dit zomerse weekmenu.
> Naar recept: Culy Homemade: groene shakshuka met spinazie
Vrijdag
De titel van het recept zegt het al: in 8 minuten op tafel. We horen je denken: dat kan niet meer zijn dan een gebakken ei op een casinootje wit. Heb jij ‘t even mis: we hebben het hier over een volwaardige maaltijd met crispy chili olie, noodles, koriander, edamame en erwtjes. Loopt het water je al in de mond?
> Naar recept: Culy Homemade: crispy chilli oil noodles met koriander en edamame (in 8 minuten op tafel)
Zaterdag
Wij krijgen geen genoeg van watermeloen: het frisse fruit dat onlosmakelijk verbonden is met een broeierige zomerse dag. We verwerken ‘m dan ook graag in het diner deze week. Zoals bij deze originele poké bowl, waar we ‘m vooraf marineren voor extra veel smaak. Watermeloen over? Serveer er dit drankje bij.
> Naar recept: Culy Homemade: zomerse poké bowl met watermeloen
Zondag
Zeggen we pastasalade, dan is de kans groot dat je visioenen krijgt van een zompig smakeloos exemplaar tijdens een picknick in 1995. Maar dat het ook anders kan, bewijst Vanja van der Leeden met deze versie met geroosterde bloemkool.
> Naar recept: Pastasalade met geroosterde bloemkool en broccoli van Vanja van der Leeden