Culy’s weekmenu van 26 september t/m 2 oktober
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staan er weer zeven makkelijke, lekkere recepten voor je klaar voor de week van 26 september t/m 2 oktober.
Maandag
Aan het begin van de week ben je al druk genoeg met werk, studie en andere verplichtingen. Daarom trappen we deze week af met een romige maissoep met garnalen en en venkel. Een heerlijk verwarmende kom comfort food, binnen een half uur bereid!
> Naar recept: Romige maissoep met garnalen en venkel
Dinsdag
De weekmenu’s van Culy zorgen ervoor dat jij snel en zorgeloos een heerlijke maaltijd kan serveren. Dit volgende recept van pittige eieren met rijst is misschien wel het toppunt van snelheid en smaak. Door kant-en-klare gestoomde rijst te gebruiken staat dit gerecht binnen 5 (ja echt!) minuten op tafel, heerlijk met zelfgemaakte crispy chili olie.
> Naar recept: Pittige eieren met rijst en bosui
Woensdag
De “R” zit al even in de maand, en dat kan maar één ding betekenen: mosselen! Laatst tipten we al mosselen carbonara en mosselen marinera uit het nieuwe boek van Sergio Herman, maar voor dit weekmenu gaan we voor pikante mosselen in tomatensaus. Een heerlijk zilt en hartig gerecht!
> Naar recept: Mosselen in tomatensaus
Donderdag
Niemand heeft er zin in om na een flinke maaltijd nog lang te moeten afwassen. Dat is bij deze gehaktballen in rode wijnsaus met orzo geen probleem, want alles wordt makkelijk in één pan bereid! Daarnaast staat het ook nog eens in een half uur op tafel.
> Naar recept: Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta
Vrijdag
Begin je herfst-weekend goed met een stevige stamppot. Deze pastinaak stamppot met chorizo combineert het zoete van pastinaak met de Spaanse pittigheid van chorizo. Zo maak je je stamppot net even anders.
> Naar recept: Pastinaakstamppot met chorizo en salie
Zaterdag
Deze zaterdag pakken we flink uit met cannelloni met pompoen. Voor deze showstopper sta je een half uurtje in de keuken, waarna de cannelloni nog 40 minuten in de oven moet. De ideale tijd om met een goede herfstwijn even te ontspannen.
> Naar recept: Cannelloni met pompoen, olijf en worst
Zondag
We sluiten dit weekmenu af met een echte herfstklassieker: ouderwetse mosterdsoep. Geen mosterdsoep is compleet zonder gebakken spekjes, maar bij deze soep maak je ook nog eens je eigen croutons. Deze krijgen tijdens het bakken een scheutje bier, de rest van het flesje is voor jezelf.
> Naar recept: Ouderwetse mosterdsoep met spekjes en biercroutons