Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 16 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 19 t/m 25 augustus: back to work/school

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week omdat een deel van de scholen alweer begint en veel mensen terug zijn van vakantie: een weekmenu met eenvoudige gerechten waarmee we ons tóch nog een beetje aan dat vakantiegevoel vastklampen, eh – houden.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 19 augustus t/m 25 augustus

Maandag

De maandag na de vakantie vraagt om twee zaken: een gerecht dat bar weinig moeite kost maar wel met een gigantische troostende factor. We hebben het weer overleed, zullen we maar zeggen. En deze simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise bevat al die elementen. Je hoeft er vrijwel alleen rijst voor te koken en zalm voor te bakken. En ook het kleurenfestijn is opmonterend.

> Naar recept: simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise

Zalmbowl met rijst, bietjes en avocado
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Dit is spaghetti met spinazie zoals je ‘m nooit eerder hebt gehad. Met een knalgroene saus van tahin en salie namelijk. Op de Culy-redactie is dit pastagerecht favoriet omdat ‘ie superlekker is, maar ook omdat zo’n bordje comfort food razendsnel klaar is. Dingdingding jackpot!

> Naar recept: spaghetti met spinazie, tahin en salie

Spaghetti met spinazie
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Woensdag

Alsof we weer even in die bistro in Frankrijk zitten: kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen. Ofwel: een simpel gerecht dat in zijn eenvoud toch weer de show steelt op tafel.

> Naar recept: kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen

kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

We trekken vandaag die TikTok-hit die in 2021 viral ging weer eens uit de kast – want naar ons idee is het nog steeds een héél goed idee – voor deze snelle pasta met gebakken feta uit de oven. Sowieso zijn we helemaal vóór recepten waarbij de oven het meeste werk doet. Zeker op drukke donderdagen.

> Naar recept: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok-hack)

Pasta met gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Nacho’s als diner? Wij vinden dat dat mag na zo’n week. Dit loaded exemplaar bevat immers ook zwarte bonen en mais en dus groenten. Soortvan.

> Naar recept: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Nacho's met gehakt en kaas uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Nog een keer terug naar die Franse bistro in één week? Ons hoor je er niet over klagen. Zeker niet als we dan deze parelcouscous met sauce vierge en worst voorgeschoteld krijgen.

> Naar recept: parelcouscous met sauce vierge en worst

parelcouscous met sauce vierge en worst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Het lijkt alsof je aardig wat ingrediënten nodig hebt voor deze verrassende aguachile met tonijn uit blik (ja, dat werkt!) en tóch blijft het een low-budget-recept. Bovendien is het een echt Mexicaans tacofeest. En dat wil je, om de week goed mee af te sluiten.

> Naar recept: low-budget aguachile met tonijn uit blik (ja, dat werkt!)

Low-budget aguachile met tonijn uit blik
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.