Weekmenu voor 18 t/m 24 september vol makkelijke recepten
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit gevarieerde weekmenu zit vol met gerechten die bij het hele gezin in de smaak vallen. Benieuwd? Lees dan snel verder
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Weekmenu vol makkelijke recepten
Een weekmenu vol variatie; wat kun je daar van verwachten? We beginnen de week met een lichte pompoensoep in Vietnamese stijl. Halverwege de week stoppen we in het zonnige Italië met frisse spaghetti al limone. De week sluiten we af met een supersnelle ramen waarvan het recept ook nog eens fantastische hack bevat.
Maandag
De periode waarin we massaal aan de pompoengerechten gaan, is in zicht. Maar met de temperaturen van nu kiezen we liever voor iets lichts. Daarom maken we tussen de seizoenen door graag deze lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl (canh bi do) die we ooit voorgeschoteld kregen door kookboekenauteur Mai Nguyễ.
> Recept: lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl
Dinsdag
De herfst staat om de hoek. Maar in dit weekmenu stellen we ‘m nog even uit met deze zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat. Extra lekker door de yoghurt, verse kruiden en rode ui in de toppings. Die geven deze bakplaat namelijk een extra portie frisheid.
> Recept: zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat
Woensdag
Wat zijn de Italianen er toch belachelijk goed in: recepten bedenken met maar weinig ingrediënten, maar héél veel smaak. Spaghetti al limone is daar het tongstrelende voorbeeld van. Snel en makkelijk en toch een godenmaal. Daarom mag ‘ie niet ontbreken in dit weekmenu.
> Recept: spaghetti al limone (snel en makkelijk)
Donderdag
Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta? Dat klinkt als de ideale ingrediënten voor je nieuwe favoriete eenpansgerecht. Daarmee is dit recept perfect om op een efficiënte manier een hongerig stel mensen te voeden. Glas rode wijn erbij en genieten maar.
> Recept: gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta (in één pan)
Vrijdag
Een ouderwetse mosterdsoep met spekjes en croutons: dá’s nog eens nostalgisch genieten. De croutons krijgen tijdens het bakken trouwens een scheutje bier, voor een volwassenere smaak. Natuurlijk denken we in dit weekmenu aan alles. Want je kunt namelijk de rest van het biertje bij je soep opdrinken, want echt: die combinatie is puur goud.
> Recept: mosterdsoep met spekjes en biercroutons
Zaterdag
Een zelfgemaakte hartige taart of quiche is voor velen – ook voor ons – het ultieme comfort food. Rijkelijk gevuld met je favoriete vulling en smullen maar! Deze variant maak je per persoon, en vergt daardoor een stuk minder tijd om te maken en te garen. En daar houden we van in een weekmenu met makkelijke recepten.
> Recept: Makkelijke eenpersoons quiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie
Zondag
Om dit weekmenu af te sluiten hebben we een toffe food hack. Met instant noodles en mayonaise (!) kun je immers extreem snel een heerlijke kom ramen voor je neus toveren. Hebben we er met deze mayo ramen een nieuwe verslaving bij? De kans is groot…
> Recept: snelle romige mayo ramen (kitchen hack!)
Meer inspiratie nodig? Check onze andere weekmenu’s vol makkelijke recepten:
- Weekmenu voor 11 t/m 17 september: makkelijke recepten om in het ritme te komen
- Weekmenu voor 4 t/m 10 september: een ode aan de zomer
- Weekmenu voor 28 augustus t/m 3 september: lichte herfstrecepten