Makkelijk weekmenu voor 18 t/m 24 november
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit weekmenu staan zeven smaakvolle recepten om de week fluitend mee door te komen.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 18 t/m 24 november
Maandag
We beginnen het weekmenu altijd met een knaller. Zo’n recept dat je direct laat denken: “Ja, deze week is voor mij.” Maar ook een recept dat – wanneer er nog iets overblijft – zich ideaal leent als lunch de volgende dag. Insert deze hartige taart met spinazie en kikkererwten. Een makkelijk maandagmaaltje (hallo, kant-en-klaar quichedeeg!), maar ook een krachtpatser van een dinsdaglunch. Win win!
> Naar recept: Hartige taart met spinazie en kikkerwten
Dinsdag
Dinsdagdip? Zoek niet verder. Deze souvlaki met varkensvlees brengt je binnen één hap naar een zonnig Grieks oord. In dit recept maken wij het deeg zelf, maar we snappen heel goed dat je daar op een dinsdag na een drukke werkdag geen zin in hebt. Je kunt daarom ook kant en klare flatbreads of grote pita’s uit de supermarkt gebruiken. Net zo lekker!
> Naar recept: Griekse souvlaki met varkensvlees, perzik en tzatziki
Woensdag
Woensdag, super! De werkweek is alweer doormidden. En om dat te vieren hebben we een speciaal gerecht op het weekmenu staan: een fish pie. Deze Britse vispastei maak je misschien niet vaak, maar het is wel echt zo’n gerecht waar je veel te veel van opschept (en ook opeet). Zo lekker is ‘ie. Het kost iets meer tijd dan je gemiddelde doordeweekse maaltijd, maar man, lekker dat ‘ie is!
> Naar recept: Romige fish pie met venkel en prei
Donderdag
Zin in een snel pastaatje, maar niet iets dat een studentikoos imago heeft? Wij weten er wel raad mee! Deze snelle pasta met courgette, worst en mais staat in 15 minuten op tafel, maar smaakt alsof je er uren mee bezig bent geweest. En mais en pasta? JA! Een combi die je zeker nog vaker zult toepassen nadat je ‘t geproefd hebt.
> Naar recept: Romige pasta met courgette, worst en mais
Vrijdag
Het weekend is begonnen! En dat mag je vieren ook. Wij doen dat deze week met deze smakelijke Mediterraanse kip uit de oven met olijven, tomaten en feta-relish. Het neemt eventjes wat tijd in beslag (geen zorgen: de oven doet in principe al het werk voor je), maar dat vinden wij eigenlijk wel een goed excuus om languit op de bank te liggen en even de boel de boel te laten.
> Naar recept: Mediterraanse kip uit de oven met olijven, tomaten en feta-relish
Zaterdag
Zin in een makkelijk gerecht dat smaakt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan? Wij ook! Een vispannetje is dan de leus. Dit vispannetje met zalm, venkel en witte wijn laat je een avondje in een Franse bistro nabootsen, maar dan gewoon thuis. Thuis uit eten was nog nooit zo makkelijk.
> Naar recept: Vispannetje met zalm, venkel en witte wijn
Zondag
Zondag, de week is weer voorbij, het weekend is voorbij en dit weekmenu is óók voorbij. Wat was het weer smullen! Omdat we het nog niet afgeleerd zijn, sluiten we de week af met een knaller van en maaltijd. Kruidenrijst met sticky misokip en zoetzure komkommersalade. Tip: maak er wat meer van! Dit gerecht leent zich ook prima om koud te eten als maandaglunch.
> Naar recept: Kruidenrijst met sticky misokip en zoetzure komkommersalade
Nog meer lekkere weekmenu’s:
- Weekmenu met recepten met citrus voor een gezondheidsboost
- Weekmenu met makkelijke recepten voor uit ‘t vuistje
- Weekmenu met paddenstoelengerechten