Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Omdat we de zomer lekker in ons bol hebben, wanen we ons deze week een paar keer richting het verre Mexico. Maar er is nog veel meer lekkers van over de hele wereld.
We geven toe: stamppot hartje zomer is misschien wat gewaagd, maar waarom zou het niet kunnen? Deze zoete aardappel stamppot met kimchi en buikspek is dé perfecte opener dit weekmenu, want hiermee is de toon direct gezet.
Ja hoor, daar is ‘ie al: ons eerste tripje naar Mexico! En hoewel je ‘s zomers misschien ook niet direct denkt aan stoofvlees, zit de Mexicaanse keuken ermee vol. Er zit lekker veel limoen in wat het geheel fris houdt, maar uiteraard ook een pepertje. Dit laat je zweten en schijnt – volgens eeuwenoude theorieën – de perfecte manier te zijn om af te koelen. Dat geloven we dan maar!
Deze barbacoa taco’s zijn een showstopper op je weekmenu en vergen wellicht iets meer keukenuurtjes dan de gemiddelde AVG, maar dan heb je ook wat!
Vega woensdag deze week! Culy’s Winnie ontdekte pas dat wanneer je je kip inruilt voor een vlezige paddenstoel, het geheel aan een spies rijgt, door de marinade haalt en op de BBQ legt, je een overheerlijke yakitori krijgt. Dat wil je proeven! Dus slinger je barbecue aan en maken maar. Tip: geen fan van yakitori? Laat je paddenstoel marineren in je favoriete saté marinade en volg dezelfde methode. Beetje satésaus en atjar erbij en het is net echt.
Hasta la vista, dit is de tweede keer Mexico deze week en ook de laatste. Toen we onze girl crush Ixta Belfrage in een kookvideo kip zagen grillen met mango, ananas en limoen, wisten we: dat willen we ook maken. We pasten het recept aan voor alle Culy-lezers en roepen met hand op het hart: deze Mexicaans geïnspireerde kip is verrukkelijk!
Weekend! En daarom een boozy friday met deze Bloody Mary gazpacho! Gazpacho is een koude soep en dus koken we de alcohol niet weg. Nee, we laten de wodka rijkelijk vloeien. Dit recept is daarom ook niet kids-proof, maar uiteraard kun je de wodka weglaten voor een ‘gewone’ gazpacho. Ook lekker.
Na al dat ge-uitsloof dit weekmenu, doen we dit weekend lekker makkelijk. In dit snelle zomerse tomatentaartje stelen tomaten de show. Een glansrol die ze geheel terecht vervullen overigens, want in de zomer zie je tomaten in de mooiste vormen en kleuren. Sla ze snel in als ze op hun rijpst en sappigst zijn en maak er deze lekkere tomatentaart mee.
Even pas op de plaats zo voor de nieuwe week begint. Dit weekmenu was er een van uitsloven, lekker veel, vet en smaakvol. Daarom sluiten we het weekmenu af met een gebalanceerde doch funky salade. Deze zomerse pruimensalade met Pecorino en balsamico is een originele zomersalade met pruimen van de barbecue. En da’s heel lekker: bij vlees, bij vis of bij wat voor spannends er dan ook op dat rooster ligt te bakken.