Weekmenu voor 15 t/m 21 januari: verwarmend, voedzaam en makkelijk
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Aangezien we ons in januari begeven, gaan we deze week voor verwarmend, voedzaam en zoals steeds: makkelijk.
Vitaminen? Check. Warmte? Check. Praktische recepturen? Check!
7 makkelijke en gezonde recepten om de week mee door te komen
Maandag
Een flinke hand boerenkool per persoon: da’s wat er in deze boerenkool ovenschotel met prei en cannellini gaat. Een vitaminebom dus, en toch zó bevredigend lekker.
> Naar recept: Culy Homemade: boerenkool ovenschotel met prei en cannellini
Dinsdag
Aardperen zijn nu in het seizoen! En om deze schitterende wintergroente alle eer aan te doen, verwerken we ze hier in een smeuïge risotto.
> Naar recept: Culy Homemade: risotto met aardpeer en krokante ham
Woensdag
Het water liep ons in de mond toen we dachten aan deze heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu. En wat blijkt? Hij is nog lekkerder dan we vermoedden. Een volle smaakbom die elke ramen-lover zal kunnen bekoren. En: het is nog gezond ook.
> Naar recept: Culy Homemade: heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu
Donderdag
Deze Thaise broccolisoep is toevallig helemaal vegetarisch, maar vooral érg lekker. De basis is een groene currypasta met gember, citroengras en limoenblaadjes, die je in een handomdraai maakt in een keukenmachine.
> Naar recept: Culy Homemade: geurige Thaise broccolisoep (vegan!) met kokosmelk
Vrijdag
De kunst van een kruidige curry maken kijken we graag af van de Indiase keuken. Deze Indiase rode curry met paneer (butter massala) is zó lekker dat ‘ie gerust elke week op ons menu mag staan. Lekker met rijst en/of naanbrood.
> Naar recept: Culy Homemade: Indiase rode curry (butter massala) met paneer
Zaterdag
Smaakt je eten flauw? Harissa is zo’n redder in nood die zelfs de saaiste gerechten spannend maakt. Ook in deze kikkererwtenstoof met paprika speelt ‘ie een hoofdrol. Het resultaat is een kruidig gerecht vol warme smaken. Lekker bij polenta of rijst.
> Naar recept: Culy Homemade: kikkererwtenstoof met paprika en harissa
Zondag
We kunnen er zo naar verlangen: een hartverwarmende pan eten. Deze gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano is daar het ideale voorbeeld van. Alsof de ingrediënten je een dikke groepsknuffel geven als je er een hap van neemt, zo opbeurend is dit eenpansgerecht.
> Naar recept: Culy Homemade: gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano
Meer weekmenu’s:
- Weekmenu voor 8 t/m 14 januari: makkelijke, snelle en gezonde recepten
- Makkelijk weekmenu voor 11 t/m 17 december: nog even lekker praktisch
- Makkelijk vega weekmenu voor 13 t/m 19 november: vegetarisch smullen