Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 11 okt 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu 14 t/m 20 oktober: comfortfood-recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: comfortfood-recepten voor herfstige dagen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 13 t/m 19 mei

Maandag

De smeuïge noedels in dit weekmenu zijn precies wat je nodig hebt voor een hartverwarmende maaltijd. Gooi er wat knapperige peultjes en boterzacht buikspek doorheen en je avond kan niet meer stuk. Beloofd!

> Naar het recept: smeuïge noedels met pindakaas, buikspek en knapperige peultjes

smeuïge noedels met pindakaas
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Dinsdag

Melanzane alla parmigiana: je mag ons er ‘s nachts voor wakker maken. Als we het maar niet zelf hoeven te bereiden, want plakjes aubergine frituren (of grillen) is niet onze grootste hobby. Maar: voor het makkelijke melanzane-recept uit dit weekmenu hoef je niet te frituren of grillen.

> Naar het recept:  makkelijke melanzane alla parmigiana

Makkelijke melanzane alla parmigiana
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Jamie Oliver uitgekookboekt? Nooit! Ook deze herfst komt hij weer met een oeuvre aan inspiratie. ‘Simply Jamie’ is een verzameling van briljante recepten zonder poespas. Precies wat we van The Naked Chef gewend zijn, en precies waar wij nog lang geen genoeg van krijgen. Culy mag het recept voor zijn upside down mihoen rijstbowl alvast delen.

> Naar het recept: Upside down mihoen rijstbowl uit het nieuwe boek van Jamie Oliver

Upside down mihoen rijst bowl
Fotografie: David Loftus

Donderdag

Opletten geblazen, want we hebben weer een megalekker recept voor doordeweeks. Hiervoor schuif je sappige kippendijen in de oven met chimichurri, citroenaardappeltjes en courgette. Zo maak je een lekkere maaltijd van de bakplaat!

> Naar het recept: sappige kippendijen met chimichurri, citroenaardappeltjes en courgette

Sappige kippendijen uit de oven met chimichurri
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

De preisoep in dit weekmenu met venkel, appel en walnoten heeft niet alleen een hartverwarmend mooie kleur, maar ook een hartverwarmend effect op je binnenste. We zouden het bijna soulfood noemen.

> Naar het recept: preisoep met venkel, appel & walnoten

Lekker herfstrecept: preisoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

We zien het als onze persoonlijke missie om makkelijke recepten te bedenken waarbij je beslist niet inlevert op smaak. Deze kruidenrijst met kip is daar een piekfijn voorbeeld van – al zeggen we ‘t zelf. Want hoewel het een simpel recept is, barst dit weekmenu-gerecht van de opwindende smaken.

> Naar het recept: kruidenrijst met sticky miso-kip en zoetzure komkommersalade

kruidenrijst met kip
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zondag

Makkelijker dan deze traybake met halloumi, wortel en snelle umamisaus wordt het niet. Een perfect weekmenu-gerecht voor op een luie zondagavond, want de oven doet al het werk.

> Naar het recept: simpele traybake met lekker veel groente, halloumi en umamisaus

Halloumi traybake
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.