Weekmenu voor 12 t/m 18 augustus: makkelijk en afwisselend
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week bieden we je zeven recepten die makkelijk en snel zijn, maar toch genoeg afwisseling bieden om het leuk (en lekker!) te houden in de keuken.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 12 t/m 18 augustus
Maandag
Waarom voelen maandagen altijd zo chaotisch? Tijd voor een snel en makkelijk gerecht dat zo min mogelijk werk kost. Kippendijen met mangochutney en bloemkool, allemaal van de bakplaat. De mangochutney is hier de smaakmaker die je leven makkelijker maakt. Bedankt, mangochutney!
> Naar recept: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat
Dinsdag
Deze maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven is superlekker om te eten met warm weer. We grillen hiervoor álle ingrediënten – ja, ook de sla. Want gegrilde sla is tof, zeker met een frisse yoghurtdressing.
> Naar recept: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven
Woensdag
Soep in de zomer? Yes please! We gaan voor deze makkelijke maïssoep (met een vleugje Mexico). Ook fijn: het restje neem je donderdag handig mee naar je werk.
> Naar recept: makkelijke maïssoep (met een vleugje Mexico)
Donderdag
Kom je donderdag na een lange dag van kantoor eindelijk thuis, moet je nog koken. We maken het onszelf dus graag zéér makkelijk met deze easy Aziatische vispakketjes met zalm. Want alles in een pakketje stoppen, kunnen we nog net opbrengen. En die marinade wil je naar binnen lepelen, let maar op.
> Naar recept: makkelijke Aziatische vispakketjes
Vrijdag
Hoera, bijna weekend! Deze orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter maak je makkelijk in één pan en dat scheelt je meteen een hoop afwas. Opgeruimd het weekend in dus.
> Naar recept: orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter
Zaterdag
Deze ‘biangbiang noodles’ zijn even snel klaar als ze interessant zijn. Stel je glibberige brede noedels voor, met een coating van pittige olie die een snufje komijn. Het beste van alles: ze staan in 10 minuten op tafel.
> Naar recept: snelle ‘biangbiang noodles’ (noedels in pittige olie)
Zondag
Zei daar iemand kibbeling? Ja, wij! Want in het weekend hebben we altijd extra veel zin in deze krokante visnuggets. Je maakt ze thuis makkelijk interessant met een sticky Japans sausje. Serveren met wat rijst en komkommer en klaar is je topmaaltijd. Prima om te maken met kibbeling uit de diepvries.
> Naar recept: kibbeling met een Japans tintje
Hack: kleffe kibbeling opwarmen tot krokante perfectie doe je zo!