Weekmenu 10 t/m 16 februari: verwarmende wintergerechten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FKoreaanse-minestrone-7.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: heerlijk verwarmende wintergerechten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 10 t/m 16 februari
Maandag
Deze minestronesoep met Koreaanse smaakmakers warmt je op tijdens koude dagen. Hij krijgt veel van zijn smaak door een enorme berg kimchi.
> Naar het recept: minestronesoep op z’n Koreaans met dashi en kimchi
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FKoreaanse-minestrone-10.jpg)
Dinsdag
Deze winterse quiche is een allemansvriend. Voor feestjes om je gasten mee te verwennen, maar ook makkelijk genoeg voor een doordeweekse maaltijd. Volop wintervibes, met broccoli, Zwitserse kaas en warmgerookte zalm. Deze quiche met broccoli en zalm is jouw favoriete wintergerecht! Een super makkelijk weekmenu-recept.
> Naar het recept: volop wintervibes: winterse quiche met broccoli, zalm en Gruyère
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FQuiche_met_broccoli_en_zalm_2_nieuw.jpg)
Woensdag
Sommigen zien het liever niet gebeuren, maar bij de Culy-redactie vinden we dat fusion hele leuke dingen kan opleveren. In dit recept komen weer wat wereldkeukens samen: zoals de Vietnamese, maar dan gehuld in een Tex-Mex jasje – wat natuurlijk een samensmelting is van de Mexicaanse en Noord-Amerikaanse keuken. Deze banh mi crunchwrap is in elk geval hemels lekker!
> Naar het recept: krokante wraps gevuld met gehakt, citroengras en Vietnamese dipsaus (geïnspireerd door banh mi)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FBanh_mi_crunchwrap_2.jpg)
Donderdag
Een flinke hand boerenkool per persoon: da’s wat er in deze boerenkool ovenschotel met prei en cannellini gaat. Een vitaminebom dus, en toch zó bevredigend lekker.
> Naar het recept: deze ovenschotel met prei, boerenkool en cannellini is een vitaminebom
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F01%2F1_Boerenkool-ovenschotel.jpg)
Vrijdag
Jamie Oliver weet waar wij van houden en dus ook dat we met z’n allen de airfryer hebben omarmd in onze huishoudens. In zijn nieuwe kookboek ‘Easy Airfryer’ reageert hij op dat waar zijn lezers om vragen: makkelijke recepten die de veelzijdigheid van de airfryer aantonen. Zo maak je in een handomdraai deze waanzinnige teriyaki spareribs. Een heerlijk weekmenu-recept voor op Valentijnsdag.
> Naar het recept: teriyaki spareribs uit de airfryer van Jamie Oliver
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FTeriyaki-spareribs-credits-David-Loftus.jpg)
Zaterdag
Hier worden we blij van: een smaakvolle curry traybake met kip uit de oven. Lekker met gekookte witte rijst, platbroden als chapati, roti en paratha’s en nog veel meer!
> Naar het recept: idioot lekkere curry-traybake met kip, limoenblad en krokante sjalotjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FCurry_traybake_met_kip_2.jpg)
Zondag
Bulgur maken is een koud kunstje. Of nou ja: in dit recept serveren we het gerecht juist lauwwarm, in een kommetje met zachte aubergine en sticky halloumi. Ideaal weekmenu-recept voor doordeweeks!
> Naar het recept: bulgur-bowl met sticky halloumi en kruidige aubergine
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fbulgur-2.jpg)