Weekmenu voor 1 t/m 7 juli: fris en zomers
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. En omdat het volop zomer is, zit dit weekmenu vol met frisse, makkelijke gerechten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk dan alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 1 t/m 7 juli
Maandag
Heerlijk op warme zomerdagen: een poké bowl met watermeloen. Door watermeloen in kleine blokjes te snijden en die een tijdje te laten marineren in Aziatische smaakmakers als sojasaus, rijstazijn en gember krijg je sappige smaakbommetjes die bijna wat weg hebben van zalm. Maar dan helemaal vegan!
> Naar het recept: zomerse poké bowl met watermeloen
Dinsdag
Op een drukke dag maken we graag deze doperwtensoep: je hebt nou eenmaal niet elke dag zin om te koken. Deze soep voldoet aan alle eisen voor een makkelijke, maar smaakvolle maaltijd. We maken deze soep namelijk met doperwten uit de diepvries en we bereiden het hele gerecht in één pan. Hij is simpel en fris, maar heeft ook een extra kick door zoutige feta en sumak.
> Naar het recept: doperwtensoep met munt en feta
Woensdag
Warm weer en gerechten uit de oven? Deze zomerse ovenschotel met krieltjes, zalm, venkel en tomaatjes bewijst dat die twee erg goed samengaan. De yoghurt, verse kruiden en rode ui in de toppings geven deze bakplaat een extra portie frisheid. Daardoor is ‘t echt het type eten waar je op een zonnige dag naar verlangt.
> Naar het recept: zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat
Donderdag
Deze makkelijke mac & cheese caprese is een soort lichte versie van een pastaschotel, die heel geschikt is voor een zomers weekmenu. Hij is namelijk het lekkerst als de tomaten op hun best zijn. Als deze pasta net uit de oven komt, lijkt ‘ie een beetje droog. Maar vrees niet: de bovenste laag is knapperig en onderin de ovenschaal heeft zich een romige saus verzameld. Superlekker én snel klaar!
> Naar het recept: makkelijke zomerse mac & cheese caprese
Vrijdag
Tijdens de warme dagen kunnen we niet zonder: frisse en lichte maaltijden waar geen fornuis aan te pas komt. Daarom heeft deze verslavend lekkere koude noedelsalade een vaste plek in ons repertoire! Hij is lekker gevarieerd en zit vol verschillende groenten. Denk aan Chinese kool, rode kool, wortel, komkommer en zelfs radijs. Dat maakt de salade ook perfect om restjes rauwkost of andere groente op te maken.
> Naar het recept: de koude noedelsalade (met supersnelle pindasaus) die we elke dag wel kunnen eten
Zondag
Deze hartige taart van filodeeg met courgette en pistachenootjes is heerlijk op een warme zomerdag, bij een picknick of bij de zondagse borrel. Ottolenghi maakt ‘m eigenlijk met feta maar wij kozen voor romige ricotta. Ook lekker met een frisse salade erbij!
> Naar het recept: hartige taart met courgette, za’atar en pistache