Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 26
Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste foodtrends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 26? Find out!
Deze week: mousserende groene thee, rode palmolie en koekjes met gochujang.
5x nieuwe ontdekkingen voor week 26
1. LYSEGRØN: nieuwe Sparkling Tea uit Denemarken
Met champagneliefhebbers in hun achterhoofd bedacht het Deense NoLow LYSEGRØN: gekoelde, mousserende thee die het beste smaakt in een flute. Alcoholvrij dus, maar vooral ook ‘n levendig drankje dankzij de tonen van citrus, citroengras, sencha en sinaasappel. Daarmee is LYSEGRØN een fijne toevoeging aan het alcoholvrije assortiment, eentje die opnieuw bewijst dat non-alcoholisch niet gelijk hoeft te staan aan mierzoet, flets of kunstmatig.
LYSEGRØN Sparkling Tea is online te koop via de webshop van NoLow.Â
2. Fluffy Bean Cookie
New Yorkse zuurdesemkoekjes als basis; sprongen naar Azië om het spannend te houden – dat is de baseline van online bakkerij Fluffy Bean Cookie. Gevolg: de online koekjeswebshop ligt vol koekjes met matcha, zwarte sesam, taro, miso en gochujang. Die kun je online bestellen en worden geleverd door heel Nederland, wat ze bovendien een handig brievenbuscadeautje maakt. Goed om te weten: naast al die spannende smaken maakt Fluffy Bean Cookie ook gewoon klassiekers als Chocolate Chip of Carrot Cake.
De koekjes van Fluffy Bean Cookie zijn online te bestellen via de webshop.Â
3. Pringles met churrasco, pizza en spicy sour cream
Wie zoals wij het volledige Pringle-assortiment al heeft uitgespeeld, moet ‘ns snuffelen in de webshop van Tjin’s Toko. Veel van hun smaken zijn onvindbaar in andere supermarkten en dat doet hun aantrekkelijkheid absoluut stijgen. Spicy sour cream bijvoorbeeld (yep, dat is nóg lekkerder dan de gewone die wel overal verkrijgbaar is) of churrasco of pizza. Mocht je het nog niet weten: Pringles zijn de oplossing voor alles.
De Pringles waarover we het hebben liggen (online) bij Tjin’s Toko.Â
4. Rode palmolie
Ixta Belfrage breekt er een lans voor en wij snappen helemaal waarom. Niet alleen is rode palmolie ‘de meest smaakvolle vetstof onder de vetstoffen’, met een Fairtrade- en RSPO-cerficiaat (Roundtable of Sustainable Palm Oil) is ‘ie ook nog eens minder schadelijk voor het milieu. De ongeraffineerde olie is gemaakt van het vruchtvlees van palmfruit en doet qua smaak een beetje denken aan een warme, kruidige ghee. In Brazilië en West-Afrika wordt de palmolie vaak gebruikt voor stoven en visgerechten – maar ook voor eitjes, gegrilde groenten, vlees, rijst en wokgerechten kun je dit potje gerust opentrekken.
Biologische rode palmolie is onder meer te verkrijgen bij Pit & Pit.
5. Tiger Nut Milk van Rude Health
Niets nieuws, wel een sublieme zomertip van Culy’s Nancy: Tiger Nut Milk van Rude Health op ijs serveren en je even in Valencia wanen.
Valencia?! Klopt, daar ligt immers de oorsprong van horchata, een drankje op basis van aardamandelen, water en suiker. Rude Health gebruikt er met hun Tiger Nut Milk dan wel een andere naam voor, het principe is vrijwel gelijk. Belangrijker dan welke naam ‘t drankje krijgt is echter dat het verkoeling biedt bij heet weer – en laat dat nou nét zijn wat we deze week goed kunnen gebruiken.
De Tiger Nut Milk van Rude Health (donkerroze verpakking) is onder meer te koop bij Ekoplaza.Â
De andere lijstjes gemist?
- Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 23
- Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 24
- Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 25