Wat te doen met restjes geroosterde pompoen?
Als je Culy.nl vaker bezoekt kan het je niet zijn ontgaan: wij zijn gek op pompoen! Zo lang ze op hun best zijn gaan we er regelmatig mee aan de slag, maar wat doe je met restjes geroosterde pompoen?
Zeker als je pompoen zonder extra smaakmakers als kruiden en knoflook hebt geroosterd kun je er ontzettend veel kanten mee op. Maar ook als je die ingrediënten wel hebt gebruikt zijn er nog tal van gerechten waar je het voor kunt gebruiken.
Salade
Blokjes geroosterde pompoen zijn ideaal om een salade meer body te geven. Lekker in combinatie met bijvoorbeeld bietjes, spinazie, geitenkaas, granaatappelpitjes en tahin.
Soep
Zin in een snel soepje? Pureer de geroosterde pompoen met kippenbouillon en garneer eventueel met grof gehakte kruiden en een lepel crème fraîche.
Hummus
Eén van onze favoriete hummusrecepten is in combinatie met pompoen. Kijk hier voor het recept.
Pasta
Op het gebied van pasta kun je écht losgaan. Denk aan blokjes pompoen door je tomatensaus, gepureerd met room tot romige saus, in lasagne, bij gnocchi óf als vulling voor ravioli.
Risotto
Ook risotto houdt wel van een portie pompoen. Wederom lekker met geitenkaas, maar ook rucola en krokant gebakken spek doen het goed.
Brood
Of wat dacht je van pompoenbrood? Hiervoor pureer je de pompoen met een klein beetje bouillon en je bent klaar om te bakken.
Crostini’s
Pompoen is ook heerlijk op een crostini, een ideaal borrelhapje.
Pompoenboter
In Amerika is pompoenboter een echte hit en wij raden je dan ook aan om het een keer te proberen. Lekker op toast, maar ook over cake, door je havermout en als vulling voor taart.
Toetjes
Tot slot: toetjes! Denk bijvoorbeeld aan deze pompoenmousse.