Verse truffel in huis? Dit zijn 4 heerlijke ideeën
Onlangs ontvingen we heerlijke verse truffels van Truffeltime.nl, om precies te zijn de Italiaanse Bianchetto truffel, het ‘kleine broertje’ van de witte truffel.
Heerlijk in een heleboel gerechten en bereidingen. Wij geven je graag onze favoriete tips.
Bewaar je verse truffel vlakbij je eieren (binnen of buiten de koelkast, wat jij wilt). Zo nemen de eieren alvast het aroma van de truffel op. Perfect voor een omeletje later, uiteraard dan met wat verse truffel eroverheen geschaafd…
Breng je favoriete Camembert op smaak met verse truffel. Halveer de kaas horizontaal en beleg met plakjes truffel. Je kunt hem zo direct eten, maar nog lekkerder is om de andere helft er op te leggen en de Camembert zo een weekje in de koelkast te bewaren. Na die tijd is de smaak van de truffel helemaal in de kaas getrokken en is -ie op z’n best.
Een zachtgekookt eitje met verse truffel en wat zeezout is de hemel op aarde. Er is weinig meer nodig dan dit – misschien een broodsoldaatje.
Bewaar je verse truffel in een glazen pot met (risotto)rijst. Zo blijft de truffel goed, maar gaat ook je rijst heerlijk geuren. Drie keer raden wat je daarna met die rijst gaat maken… juist, truffelrisotto!