Verrassend lekker: 7 hartige gerechten met kersen
Het is kersenseizoen. En dat stemt ons heden zo blij. Het seizoen loopt t/m augustus. Sla ze dus vooral in nu het nog kan, die kersen. En maak er lekkere dingen mee. Verrassend: je kunt kersen ook héél goed verwerken in een hartig gerecht. Culy toont je hoe!
Tip: met deze truc kun je supersnel kersen ontpitten.
Kersen door de pasta
Restaurant Verjus in Parijs serveert tortellini en brodo (bouillon) met kersen. Très interessant!
Zelf maken? Gebruik verse tortellini met bijvoorbeeld een vulling van kaas en walnoten (passen beide érg goed bij kersen), maak een mooie runderbouillon en voeg wat kersen toe. Op de foto zie je er ook nog wat tuinboontjes bij.
Op een tosti
Tosti’s zijn het ideale ik-heb-niks-in-huis-eten. Wil je er een keer een twist aan geven, maak dan tosti’s met kersen. Die passen namelijk perfect bij kaas. Bij brie, provolone, of gewoon bij oude kaas. Allemaal lekker. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar deze goddelijke tosti met brie, pure chocolade en kersen.
Bij gevogelte
Eend, maar ook ander gevogelte en kersen gaan waanzinnig goed samen. Zo aten we bij RIJKS onlangs een fantastisch gerecht van eend met een kruidenkorst, geflankeerd door kersen, verse onrijpe amandelen, ingemaakte koolrabi en een jus van eend en gebruinde boter. Niet normaal lekker.
Zelf thuis uitproberen? Bak een eendenborst, maak er een portsaus bij en voeg wat ontpitte kersen toe.
Kersen op een pizza
Beleg eens een pizza met geitenkaas, gegrilde kersen en rucola. Of een pizza met verschillende kazen, prosciutto, basilicum en kersen. Om je vingers bij op te eten!
In de barbecuesaus
Heb je nog een paar overrijpe kersen liggen? No problem: verwerk ze in een barbecuesaus! Met dit fijne recept maak je de lekkerste barbecuesaus met kersen. Lekker bij geroosterd vlees. Tip: maak met de kliekjes een goddelijke sandwich.
Door een salade
Doe je weleens granaatappelpitjes door een salade? Vervang ze eens door kersen. Die hebben datzelfde friszure effect. Maak een salade van geschaafde venkel en koolrabi, kersen, wat verse munt, geraspte citroenschil en olijfolie. Of combineer kersen met walnoten en verse koriander.
Kersen op toast
Heb je kersen weleens geroosterd? Daardoor worden ze nóg zoeter van smaak. In dit recept rooster je ze in de oven met wat zout. Daarna eet je ze op toast met ricotta, tijm, honing en balsamico-glazuur. Ook lekker met ricotta, honing en pistachenoten.