Vegan weekmenu voor 4 t/m 10 maart: week zonder vlees & zuivel
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit vegan weekmenu staat helemaal in het teken van de week zonder vlees & zuivel.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Deze soba noodles met bosui zijn de perfecte maaltijd voor een drukke dag: precies waar we op maandag behoefte aan hebben. Dit gerecht staat gegarandeerd binnen 20 minuten op tafel. Tip: maak een extra portie, deze noodles zijn namelijk ook heerlijk om de volgende dag koud als lunch mee te nemen.
> Naar het recept: Vegan soba noodles met bosui en komkommer
Dinsdag
De Koreaanse keuken is één van onze favoriete keukens en van deze plantaardige versie van Bibimbap loopt het water ons dan ook in de mond. Snel, gezond en makkelijk: dit gerecht bevat alle kenmerken die het perfect maken voor in dit vegan weekmenu.
> Naar het recept: Vegan bibimbap boordevol groenten
Woensdag
Mamma mia, er zijn weinig dingen waar we zo van genieten als van een dampend bord vol pasta. Dit verrassende gerecht met harissa en ingelegde citroen zal je overtuigen dat je niet altijd kaas of room nodig hebt om een waar Italiaans kunstwerk op tafel te zetten.
> Naar het recept: Orecchiette met harissa, tomaat en ingelegde citroen (vegan!)
Donderdag
Stiekem zijn we altijd op donderdag al een beetje aan het aftellen naar het weekend. Met dit frisse broodje gevuld met met vegan kebab en smaakvolle groene knoflooksaus waan je je dan ook al helemaal in de weekendsferen. Extra fijn: dit broodje eet je gewoon lekker op de bank tijdens je favoriete serie.
> Naar het recept: Het ultieme broodje vegan kebab met groene knoflooksaus
Vrijdag
We beginnen het weekend met een gerecht dat niemand kan weerstaan: een geurige, kruidige pompoencurry. Dit gerecht zit bomvol smakelijke kruiden en de romige kokosmelk zorgt ervoor dat je jouw kom vol heerlijke curry binnen een paar minuten helemaal leeg hebt geslurpt. Wil je nog meer uitpakken, serveer deze curry dan met wat zelfgebakken naanbrood.
> Naar het recept: Vegetarische Indiase pompoencurry
Zaterdag
Saturdays are for cooking, en daarom nemen we graag net wat langer de tijd voor ons eten op zaterdag. Door je rijst in kokosmelk te koken geef je net dat beetje extra smaak aan dit gerecht en de crunchy seroendeng maakt het helemaal af. Hiermee voel jij jezelf gegarandeerd de nieuwe Ottolenghi.
> Naar het recept: Kokosrijst met zelfgemaakte seroendeng van Ottolenghi
Zondag
Op de laatste dag van dit vegan weekmenu houden we het graag lekker makkelijk en snel, maar genieten we toch nog even van het weekend. Daarom vandaag op het menu: een vegan pizza met courgette en artisjok. Krijg je toch nog je groentjes voor vandaag binnen. Plus, het voordeel van een ovengerecht is dat de oven het meeste werk al voor je doet – oftewel het ultieme comfortfood voor op zondag.
> Naar het recept: Frisse vegan pizza met courgette, artisjok en citroen