World Vegan Day: dit zijn de lekkerste vegan recepten van Culy
Vandaag is het World Vegan Day. Wij vinden ‘t de ideale gelegenheid een overzicht van onze lekkerste vegan recepten van Culy te delen. Daar zijn we behoorlijk trots op: de recepten zijn namelijk stuk voor stuk gruwelijk lekker.
Van saté van tempeh tot knoflooksoep en zelfgemaakte pindasoep: dit zijn onze favoriete vegan recepten.
9 x de lekkerste vegan recepten
1. Tempeh saté met pindasaus en gele rijst
Ceci n’est pas un saté! Althans: geen saté zoals je ‘m gewend bent. Want hoewel kipsaté héérlijk is, kun je ook eens wat vaker tempeh gebruiken. Proef deze tempeh saté en je vraagt je af waarom je dat niet veel vaker doet…
> Recept: Tempeh saté met pindasaus en gele rijst
2. Makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool
Elke dag bedenken wat je moet eten en dat dan ook nog eens voor de lunch: wij vinden het soms best een opgave. We zijn dan ook erg dankbaar dat we weer een nieuwe favoriet hebben ontdekt: deze makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool. Zowel warm als koud verslavend lekker.
> Recept: makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool
3. Geroosterde knoflooksoep met groene kruidenolie
Is er íéts lekkerder dan geroosterde knoflook? We durven het te betwijfelen. En in deze knoflooksoep staat deze smaakbom ook nog eens centraal. Maken dus! Gebruik voor de vegan variant haverroom en groentebouillon.
> Recept: geroosterde knoflooksoep met groene kruidenolie
4. Zelfgemaakte pindamelk
Er is maar één vraag die we ons stelden nadat we dit recept hadden gemaakt. Wáárom kenden we pindamelk nog niet eerder? Want hoewel het aanbod aan plantaardige melkvervangers alleen maar toeneemt, kom je pindamelk toch nog niet zo gauw tegen. Zó onterecht.
> Recept: zelf pindamelk maken
5. Salade van bimi (aspergebroccoli) met sesam-misosaus
Een salade die maar uit één groente bestaat, is dat wel een salade? Ja hoor, en dat kan nog eens ontzettend lekker zijn ook. Kijk maar naar deze salade van bimi met een killer misosausje. Meer heb je écht niet nodig voor een licht diner of snelle lunch.
> Recept: salade van bimi (aspergebroccoli) met sesam-misosaus
5. Ramen met miso, pompoen en tofu
Het water liep ons in de mond toen we dachten aan deze heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu. En wat blijkt? Hij is nog lekkerder dan we vermoedden. Een volle smaakbom die elke ramen-lover zal kunnen bekoren. En: het is nog gezond ook.
> Recept: heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu
6. Risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim
Heb je weleens risotto met bier gemaakt? Echt doen, want wat met wijn kan, kan dus ook met bier. Het geeft een volle, rijke smaak aan de risotto. Heerlijk in combinatie met paddenstoelen, edelgist en pindakruim.
> Recept: Culy Homemade: risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim
7. Gruwelijk lekkere vegan burger (met de Beyond Burger!)
Dit recept is voor de vleeseters die af en toe willen minderen met vlees, maar die niet willen inleveren op smaak. Want de Beyond Burger komt qua smaak en textuur zó bewonderenswaardig dicht bij een gewone hamburger, dat het wel tovenarij lijkt. Wij maakten er een gruwelijk lekkere vegan burger mee.
> Recept: gruwelijk lekkere vegan burger (met de Beyond Burger!)
8. Bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten
Een superlekkere vegan maaltijd voor doordeweeks: bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten. Zacht geroosterde bloemkool met een heerlijke paprikasaus waarvan de zon spontaan gaat schijnen. De hazelnoten maken het helemaal af.
> Recept: bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten
9. Tostadas met avocado en zoete aardappel
Tostadas zou je kunnen zien als de Mexicaanse versie van een sandwich: je rolt ze niet op zoals een wrap, maar eet ze gewoon zo. Kan ook niet anders, want voor een tostada wordt de tortilla eerst knapperig gebakken en daarna versierd met allerlei zalige toppings. Fiësta!
> Recept: tostadas met avocado en zoete aardappel
Meer vegan recepten?
- Culy Homemade: vegan gyoza met oesterzwam, pinda’s en chili-olie
- Vegan toast met kokosspread uit Easy Vegan all-day breakfast
- Tofu in stroperige zwarte bonensaus met gemberbier uit Vegan East