Makkelijk vega weekmenu voor 13 t/m 19 november: vegetarisch smullen
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week stelden we een vega weekmenu samen met makkelijke vegetarische gerechten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Een vega weekmenu bestaat niet alleen uit vleesvervangers en andere bijna-vlees gerechten. We zijn namelijk dol op groenten. Deze kerrie-bloemkoolwraps bijvoorbeeld. Super makkelijk, maar oh zo lekker. Je mist het vlees niet eens. Nu is dat natuurlijk ook een uitspraak uit 1980.
> Naar recept: Kerrie-bloemkool wraps met hummus en rucola
Dinsdag
Toe aan comfort food? Snappen we. En dat comfort niet alleen in de warmte van een gerecht zit, maar ook in de snelheid waarmee ‘t op tafel staat, snappen we. Voor dit vega weekmenu gebruiken we gyoza met groenten, en dan is dit maaltje onweerstaanbaar lekker.
> Naar recept: Makkelijke gyoza bowl
Woensdag
Boerenkool, but make it sexy: dat betekent een pasta met boerenkool. Jaja, die stugge groene bladeren hoeven niet altijd samen met piepers blijkt maar weer. Deze pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella laat ons opnieuw inzien dat een vega weekmenu niet alleen maar rijst, groente en smakeloos is. Allang niet meer!
> Naar recept: Pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella
Donderdag
Broccolisoep heeft nog te vaak het imago ‘ziekenhuisvoer.’ Dat moet er vanaf vonden wij. Daarom maakten we dit lekkerste broccolisoeprecept. Volledig vega en een goeie dosis groenvoer. Ideaal vitaminebommetje voor in het najaar.
> Naar recept: Broccolisoep
Vrijdag
Vrijdag, vetdag! Zin in een vette burger maar ook in iets dat past in je vega weekmenu? Say no more. Deze portobello burger is alles wat je wil aan het einde van de week. Die wasabimayo geeft je die kick om ook je weekend fris te beginnen.
> Naar recept: Portobelloburger met wasabimayo en pickles
Zaterdag
Zaterdag is meestal zo’n dag die twee kanten op kan gaan. Óf je begint aan het voetbalveld, rent dan door naar het zwembad, moet ‘s middags nog langs een kinderfeestje en voor je ‘t weet moet ook het eten op tafel staan. Óf je gaat lekker rustig naar de markt, drinkt een koffietje bij een leuk tentje en hebt ‘s middags zeeën van tijd. In beide gevallen wil je vast en zeker iets makkelijks op tafel toveren. Deze vega traybake met gorgonzola, gnocchi en paddenstoelen redt je weekend.
> Naar recept: Traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola
Zondag
Zondag, kliekjesdag! Mocht je geen kliekjes over hebben, maar enkel losse ingrediënten, dan betekent dat één ding: quiche! Voor de vorm geven we je een recept mee, maar ga hier vooral zelf op los. Courgettes over? In de quiche. Kaas over? Extra in de quiche. Echt: wil je ergens freestylen met dit vega weekmenu, dan kan het bij deze quiche!
> Naar recept: Quiche met geitenkaas, prei en hazelnoot