Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie Gisteren
Leestijd: 4 minuten

Vakantie op Aruba? Dit zijn de lekkerste restaurants en hotspots die we hebben bezocht

Wie aan een vakantie op Aruba denk, ziet gelijk beelden van parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en een stralende zon voor zich. Maar wist je dat je er ook fantastisch kunt eten? Culy reisde onlangs naar het Caribische eiland en zet haar favoriete hotspots op een rijtje.

Culy tipt: hotspots op Aruba

Culy dompelde zich onder in de lokale foodscene op Aruba.

Visrestaurant Zeerovers

Schouder aan schouder zitten tussen de Arubanen? Dan ben je bij Zeerovers aan het juiste adres! Gefrituurde vis is hier wat de klok slaat. Garnalen hebben ze altijd wel op voorraad, maar de vis? Dat is afhankelijk van wat de boot ‘s ochtends brengt. Samen met hun beroemde eigen kruidenmix en ijskoude lokale biertjes is dit dé plek om deze plaatselijke lekkernij te proberen.

Zeerovers Aruba
Bron: Melvin Sturm voor Culy

T2Pan Sourdough Boutique

Aruba’s eerste en enige desembakkerij wordt gerund door Zaida. De voormalig biologielerares verruilde in 2020 het klaslokaal voor haar eigen bakkerij. Dat was op dat moment nog geen gevestigd pand zoals het nu is, maar in haar eigen garage.

Binnen de kortste keren gingen de verhalen over de fantastische broden van Zaida als een lopend vuurtje over het eiland. Het duurde niet lang voordat gerenommeerde fine dining-restaurants bij haar aanklopten om brood af te nemen. Naast fantastische desembroden, liggen de vitrines van T2Pan vol met heerlijke croissants, taarten en broodjes. Sla ook de koffie absoluut niet over; het is één van de weinige plekken op het eiland waar je écht lekkere koffie geschonken krijgt.

Infini by Urvin Croes

Wie de keuken van Aruba wil ontdekken is bij Infini aan het juiste adres. We hebben het hier niet over het traditionele eten dat je op het eiland vindt, maar juist over de nieuwe wind die op Aruba waait. Wie goed oplet, merkt namelijk dat er een buzz gaande is. Chefs koken met lokale producten en willen Aruba op de kaart zetten als culinaire bestemming.

Bij Infini komt dat allemaal samen. Chef Urvin Croes is geboren en getogen op het eiland en kookt met de nieuwe Arubaanse gedachte. Je vindt er sla en paddenstoelen die gekweekt zijn op het eiland, maar ook wijnen die dicht bij het eiland te vinden zijn, staan op tafel. Aan zijn chef’s table zijn iedere keer slechts 18 plekken beschikbaar, dus wees er op tijd bij als je een plekje wil bemachtigen.

Huchada

Dé plek op het eiland om je ontbijt te halen is Huchada. Arubanen ontbijten veel met lokale pasteitjes die in de oven gebakken worden. De favorieten zijn gevuld met kaas, kip en rundvlees. Deze pastechis zijn licht zoet door het gebruik van rozijnen en lekker kruimelig.

Overigens worden de pasteitjes de hele dag door gegeten, dus als je ze te heftig vindt voor in de ochtend, kun je ze ook prima als lunch eten. Heimwee naar Nederland? Deze bakkerij verkoopt ook allerlei Nederlandse baksels: van kersenvlaai tot tompouce.

Hachuda Aruba
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Eduardo’s hideaway

Bij Eduardo’s hideaway ben je aan het juiste adres voor wanneer je tijdens je vakantie op Aruba ook wat vitamines wil binnenkrijgen. Op het menu staan veel gerechten met vers fruit en groenten. Denk aan açai bowls, verse smoothies en sappen. Er staan ook verschillende (warme) gerechten op de menukaart, maar we adviseren vooral om voor de fruitbowls te gaan.

Restaurant KOAL

Nog zo’n chef’s table waar je maar al te graag aanschuift wanneer je op Aruba bent. De Nederlandse Tom en Arubaanse Albert runnen in een prachtig monumentaal pand hun restaurant. De naam is een knipoog naar de bereidingswijze boven houtskool. Verwacht dus absoluut gerechtjes die van boven het vuur komen. Het duo serveert een 5-gangendiner dat iedere drie weken rouleert.

Pepe Margo distelliry

Geloof ons: je hebt nog nooit Arubaanse rum gedronken, maar dat wil je wel. Bij Pepe Margo zijn ze namelijk de eersten op het eiland die hun eigen rum, gin en likeuren destilleren. Hier vind je er bijzondere smaken. Ooit al eens koffielikeur met aloë vera gehad? Als er één souvenir is dat je mee naar huis wil nemen, vind je dat bij Pepe Margo.

Aruba
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Aruba Ostrich Farm

Aruba kent steeds meer lokale telers. Of het nou gaat om het kweken van sla, tomaten of kruiden of het maken van wijn: de vraag naar lokale producten wordt steeds groter. Voor het grote publiek is het niet altijd even toegankelijk om deze te kopen.

Aruba Ostrich Farm organiseert daarom geregeld een lokale markt waarbij lokale makers zich verzamelen. Sla je slag als je zoekt naar goede paddenstoelen, authentieke hot sauces en likeuren. Op de Facebookpagina van de boerderij lees je wanneer de eerstvolgende markt op de agenda staat.

Aruba farm
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.