Redactie
Redactie Inspiratie 24 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Tutorial: Hoe snijd je een watermeloen in perfecte stukken

Watermeloen is heerlijk, vooral in de zomer als lekker tussendoortje. Is het voor jou ook altijd zo’n struggle om een watermeloen, netjes, in stukjes te snijden?

In principe is het niet zo moeilijk, maar het wil nog wel eens veel sporen achter laten en lelijke, ongelijke stukjes. Wij hebben de ultieme methode om dit heerlijke zomerse stuk fruit in nette, gelijke stukken te snijden!

Leg een plank met aan iedere zijde groeven op een vochtige theedoek en leg hier de watermeloen op. De groeven zullen al het vocht van de meloen opvangen, dit scheelt je ontzettend veel opruimwerk. Snijd de meloen door het midden met een stevig koksmes. In principe zou dit vrij makkelijk moeten gaan, al kan het zo zijn dat je wat druk moet uitoefenen.

Leg één helft op zij en leg de andere met de vlees-kant op de plank. Snij nu van boven naar beneden voorzichtig de schil er af, probeer hierbij zo min mogelijk rood vruchtvlees mee te nemen en zo min mogelijk wit te laten zitten.

Wat je nu overhoudt is een rond stuk watermeloen, snijd het eerst in parten en vervolgens in gelijke stukjes.

Geniet ervan!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.