Redactie
Redactie Inspiratie 23 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Trend zet door: ook sterrenchef Toine Hermsen gaat voor toegankelijk & betaalbaar

Na Ron BlaauwHans van Wolde en Mario Ridder gooit ook sterrenchef Toine Hermsen (*) het roer om. Hij stopt met ‘de dure culinaire poeha’ en ‘de doorgeschoten hype van amuses en friandises’.

De Maastrichtse kok gaat de prijzen in zijn restaurant Toine Hermsen verlagen, maar de kwaliteit behouden. Ook de dure wijnen moeten de kelder uit, aldus dagblad De Limburger.

“Ik heb zelf meegedaan aan die hypes, maar het werd steeds gekker en duurder. Het moet anders: goedkoper, eenvoudiger zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de ingrediënten. De tijd van truffels en kaviaar is voorbij”, aldus de chef. Hij wil door gaan met “gerechten die met smaak bereid zijn en ontdaan zijn allerlei dure culinaire poeha.”

De 59-jarige Hermsen is momenteel herstellende van kanker. De doorgewinterde chef zit dit jaar 40 jaar in het vak; volgens hem een mooi moment om een ommezwaai te maken. Op 1 november wordt de nieuwe kaart officieel gepresenteerd.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.