Topchef Joris Bijdendijk nieuwe columnist voor Trouw
Joris Bijdendijk, de getalenteerde jonge chef die de scepter zwaait in restaurant Bridges, schrijft sinds vorige week een wekelijkse column voor de website van Trouw. Wekelijks deelt hij een favoriet recept. Zijn debuutcolumn beschrijft het recept ‘kip á la Bijdendijk‘, met witte asperges en little gem.
Over Bijdendijk
Joris begon als leerling en via stages bij Restaurant De Librije*** en restaurant De Zwethheul**. Daarna schopte hij het tot chef de partie in restaurant Ron Blaauw**. Nadat hij in oktober 2008 was aangesteld als chefkok van Ron Blaauw’s Palazzo in Amsterdam, kon hij in maart 2009 aan de slag als chefkok van Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, weer in samenwerking met Blaauw.
Nadat Joris als chef de partie en later als souschef in het Franse restaurant Jardin des Sens werkte, destijds ** van de gebroeders Pourcel in Montpellier, keerde hij terug naar Amsterdam om aan de slag te gaan bij Bridges in hotel The Grand.