Todd Selby op bezoek bij culinaire duizendpoot Yvette van Boven
Todd Selby, de interieurfotograaf die we onder andere kennen van zijn mooie boek Edible Selby, ging op bezoek bij de Nederlandse kok, foodstyliste en recept schrijfster Yvette van Boven.
Yvette kennen we van haar fantastische boek ‘Home Made’, waarin ze iedere (thuis)kok leert hoe je ijs kan maken zonder machine, kaas kan maken zonder al te veel poespas en zonder roker tóch vlees kan roken. Haar kookboek Home Made is voor €34,99 verkrijgbaar bij Bol.com.
In haar restaurant Aan de Amstel is haar filosofie duidelijk te zien en er wordt dan ook zo veel mogelijk gebruik gemaakt van producten van lokale producenten die het liefst biologisch te werk gaan.
Voor de New York Times maakte Todd Selby een aantal mooie foto’s en gunde ons een kijkje in het culinaire leven van Yvette. Kijk, geniet en laat je inspireren door deze culinaire duizendpoot.
Yvette in haar eigen appartement aan het werk
Op het vuur pruttelt een reductie van koffie, suiker en kruiden voor een kruidige koffielikeur
Yvette’s restaurant Aan de Amstel
Alleen het allerbeste vlees wordt gebruikt in de keuken van Aan de Amstel
Yummie receptje!
Tada! Dit is het resultaat van bovenstaand recept
Een heerlijk gerecht uit Aan de Amstel: Fragola (pasta uit Sardinie) met asperges, fijne groenten, room van Pecorino en een Sardijnse kaas
Yvette met haar man in hun appartement in hartje Amsterdam