Tips voor de perfecte lasagne
Op lasagne is bijna iedereen wel dol. Waarom? Omdat je het Italiaanse gerecht op zoveel verschillende manier kan maken!
Traditioneel ‘bolognese’ met een gehakt-tomatensaus en béchamelsaus, maar ook heerlijk met kip en pesto, of vis en zeevruchten, of juist helemaal vega met gegrilde groenten. Maar hoe maak je nu de perfecte lasagne?
Tips voor een perfecte lasagne:
– Gebruik goede kwaliteit ingrediënten. In een goede lasagne gaan geen duizend ingrediënten, dus laat de paar die je gebruikt heel goed zijn! Goede kwaliteit gehakt, lekkere buffelmozzarella, volle rijpe tomaten, een extra vergine olijfolie en natuurlijk: goede pastavellen.
– Om daar even op door te gaan… Lasagnevellen heb je in twee soorten: verse (gekocht of zelfgemaakt) of gedroogde. Je hebt de basis pasta van tarwemeel, maar soms ook gekleurde, doordat er bijvoorbeeld spinazie in zit (groene vellen).
– Zelf lasagnevellen maken is natuurlijk erg leuk. Je maakt ze bloem, eieren, olijfolie en zout. Het standaard pastadeeg recept vind je hier.
– Gebruik een diepe ovenschaal. Is hij te ondiep, dan kunnen er te weinig lagen in.
– Alles draait om smaak! Proef alle lagen dus goed voordat je de lasagne ‘opbouwt’, alles moet goed op smaak zijn – van de hoofdingrediënten tot de saus en de kaas. Maak gebruik van verse en gedroogde kruiden, zoals basilicum, peper en zout, tijm, et cetera.
Onze favoriete lasagnes:
Traditionele Lasagne Bolognese
Spinazielasagne met citroenricotta en geitenkaas