Met deze tips worden je chocolate chip cookies nog lekkerder!
Chocolate chip cookies zijn een echte klassieker. Doordat ze lekker knapperig zijn en de juiste hoeveelheid chocolade hebben, zouden we ze zelfs tot het perfecte koekje willen kronen. Maar om ze zelf ook lekker – of zelfs veel lekkerder – te maken, zijn enige skills wel vereist. Met deze tips worden jouw chocolate chip cookies nog lekkerder!
Je chocolate chip cookies iets korter of langer in de oven laten bakken, maakt al een groot verschil. Maar ook een kleine verandering in de receptuur zorgt ervoor dat je koekje er anders uitziet en/óf smaakt. 6 tips om je chocolate chip cookies nog lekkerder te maken:
Voeg melkpoeder toe
Een geheim van meerdere keukenprinsessen: voeg melkpoeder toe om het koekje lekker knapperig te maken. De juiste hoeveelheid? Twee eetlepels melkpoeder. Tip: je kunt hiervoor creamer uit de supermarkt gebruiken.
Smelt de boter niet (helemaal)
Laat de boter maar voor de helft smelten of liever nog: laat ‘m helemaal niet smelten. Zo worden de koekjes gelijkmatig gebakken. Waarom precies? De koude boter geeft een andere textuur aan je koekje die veel lekkerder is. Het houdt het de temperatuur van de koekjes tijdens het bakken beter op peil, zodat ze niet helemaal uitlopen op de bakplaat. Als je nog een twist aan je koekjes wilt geven, gebruik dan zoute boter voor een intensere smaakbeleving.
Laat het deeg minimaal een dag tot 36 uur staan
Als je de koekjes wat steviger wilt hebben, is het een goed idee om het deeg 24 – 36 uur te laten staan (in de koelkast). Dit zorgt ervoor dat de droge ingrediënten in het recept, de natte ingrediënten volledig kunnen absorberen. En daardoor krijg je droger en steviger deeg. En dat willen we bij chocolate chip cookies!
Snijd zelf de chocolade in blokjes
Door zelf de chocolade in stukjes te hakken, krijgen de chocolade stukjes verschillende formaten. Doordat het ene stukje chocolade nu kleiner is dan de andere, is elke hap weer een verrassing. Je koekjes worden zo voller en dynamischer van smaak. Daarnaast smelten de stukjes chocolade beter als je ze zelf hakt en wordt de chocolade beter verdeeld door de chocolate chip cookies. De standaard chocolade stukjes zijn namelijk gemaakt om hun vorm te behouden tijdens het bakken. Vandaar!
Gebruik meer witte suiker dan bruine suiker
Hoe lekker we bruine suiker ook vinden, in dit recept doe je er beter aan om voor witte suiker te kiezen. Door meer witte dan bruine suiker toe te voegen, spreiden de koekjes beter uit in plaats van dat ze de hoogte in gaan. Dit omdat witte suiker minder rijs-kracht heeft dan bruine suiker. Het resultaat? Een dunner, knapperig hapje.
Laat ze niet langer in de oven dan nodig
Een heel belangrijke tip, is dat je de koekjes niet te lang in de oven laat zitten. Haal ze liever iets te vroeg uit de oven, dan te laat. De chocolate chip cookies garen namelijk nog een klein beetje na als ze al uit de oven zijn.
Met deze tips moeten jouw zelf gemaakte chocolate chip cookies de lekkerste ooit worden. Hapjes uit de hemel, wedden?
De lekkerste recepten voor chocolate chip cookies:
- De perfecte chewy chocolate chip cookies van Miljuschka
- Culy Homemade: enorme chocolate chip cookie voor twee personen
- Gezonde chocolate chip cookies uit Chickslovefood: het skinny six-kookboek