Redactie
Redactie Inspiratie 20 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Tip: vries kruiden in olie in

Koop je graag verse kruiden maar merk je dat ze snel slap en bruin worden? Vries dan porties in! Deze tip hadden we al eerder, maar nu is -ie eigenlijk nog slimmer: vries je kruiden in olie in.

Hoe doe je het?

– Kies ‘harde’ kruiden, zoals rozemarijn, salie, tijm en oregano. Deze werken het beste bij het invriezen; ‘zachte’ kruiden als munt, basilicum en dille zijn minder geschikt en kun je beter vers gebruiken.

– Je kunt zelf bepalen of je de kruiden eerst fijnhakt of scheurt of heel laat in de blokjes. Je kunt ook een combinatie maken.

– Giet (extra vergine) olijfolie of gesmolten boter over de kruiden in de ijsblokjesvorm. Wij vinden olie het prettigst.

– Dek af met plastic folie en vries een nachtje. Haal de volgende dag de blokjes uit de vorm en bewaar ze in een diepvrieszakje (labelen is handig!)

– Gebruik een of meerdere blokjes bij het maken van soepen, stoofpotten, sauzen, et cetera. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.