Tip: verse kruiden blijven veel langer vers in een glaasje water
Er zijn al talloze artikelen over geschreven: hoe bewaar je verse kruiden nu het best? De één zegt in een nat keukenpapiertje in de koelkast, de ander doet ze in een plastic druk & sluitzakje. Onze favoriete tip is: in een glaasje water.
Ook handig: 10 handige tips voor het opbergen van gedroogde kruiden
Je hebt alleen maar een hoog (longdrink) glas nodig. Deze tip werkt bij verse kruiden als basilicum, munt, peterselie, koriander en dragon.
Zo doe je het:
1. Snijd of knip een stukje van de steeltjes af.
2. Vul een glas of glazen pot (Mason jars zijn hier ideaal voor) met vers water en zet de kruiden er rechtop in, de steeltjes moeten vrij diep in het water zitten.
3. Zet het glas in de koelkast, behalve bij basilicum: die gedijt beter in een glas op het aanrecht.
4. Voor een nog beter resultaat: bedek de kruiden losjes met een boterhamzakje.
5. Ververst het water elke paar dagen. Zo blijven je verse kruiden véél langer groen en vers!
In onderstaande video wordt het handig uitgelegd: