Wat serveer je bij stoofvlees? (hint: bloemkoolrijst, friet en meer)
Met koude temperaturen neigen we weer meer naar comfortfood, en één van die typisch herfstige recepten is toch wel stoofvlees. Dat lekkere zachte vlees dat een aantal uur heeft gegaard met dat heerlijke sausje: heerlijk. Maar wat kun je er allemaal bij serveren?
Eigenlijk is dat antwoord heel simpel: vrij veel. Dus mocht je binnenkort zin hebben in draadjesvlees, dan weet je wat je te doen staat! We geven je een aantal tips.
Stoofvlees met aardappelpuree
Eén van de traditionelere manieren van stoofvlees eten is met aardappelpuree. De saus wordt hierdoor goed opgenomen en blijft goed liggen. Daarnaast past de smeuïge textuur van de aardappelpuree heel goed bij het draadjesvlees.
Stoofvlees met patat
Hoe lekker is het dat je met je frietjes kunt dippen in de saus van het vlees? Deze combinatie wordt ook wel een frietje stoofvlees genoemd.
Serveer het vlees in ieder geval niet op de friet: dan wordt de patat zompig en dat vindt niemand lekker. De patatjes horen lekker krokant te zijn. De lekkerste friet voor bij stoofvlees is toch wel zelfgemaakt: dan is ‘ie vaak ook net even wat dikker en steviger.
Stoofvlees met bloemkoolrijst
Bloemkoolrijst is ook een goede optie om erbij te serveren. Niet alleen wordt de saus dan opgenomen door de bloemkoolrijst, je krijgt ook net wat extra groentes binnen. Twee vliegen in één klap!
Stoofvlees met rijst
Gewone rijst kun je natuurlijk ook prima serveren bij stoofvlees. Rijst kan in principe ook bij bijna alle gerechten, en aangezien stoofvlees een lekker sausje heeft, is dit een gouden combinatie.
Stoofvlees met couscous
Stoofvlees is van origine een heerlijk Belgisch gerecht, maar door het te serveren met couscous, krijgt het eerder een Oosters tintje. Vooral couscous met kruiden kan heel lekker smaken bij het vlees; weer eens iets anders.
Stoofvlees met tagliatelle
Liever iets originelers? Een andere heel lekkere optie is de combinatie met tagliatelle. Dat geeft het gerecht een lekker Italiaans tintje. En ook hier geldt dat de textuur van de pasta ervoor zorgt dat de saus goed blijft liggen – het zou toch jammer zijn als je een hap pasta neemt en de saus ervan af glijdt.