Lekker spitskool-recept gezocht? Deze ideeën zijn om van te watertanden
Ben je een zoektocht naar een spitskool-recept begonnen? Of stuit je toevallig op dit artikel en vind je spitskool maar saai? Kijk dan eens naar deze 7 toffe spitskool-recepten, want met deze groente kun je zoveel meer dan alleen coleslaw maken. We hebben onze favorieten voor je verzameld!
Recepten met spitskool
Met spitskool zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt de groente roosteren en gebruiken als vleesvervanger. Of de kool gebruiken als groente in je pastagerecht of wrap. Bovendien werkt ‘ie ook net als in de coleslaw als bijgerecht in salades. En de lekkerste recepten? Die vind je hier!
Gewoon lekker uit de pan
Voor het bakken met spitskool kun je zóveel kanten opgaan. Doe je ‘m door een gerecht als deze pasta met rookworst en crème fraîche. Ook kun je er makkelijke aardappel-spitskoolkoekjes mee maken. Die zijn extra lekker met gehaktballen en peterselieroom. Zo maak je nou écht een spannend AGV’tje.
De spitskool kun je ook in z’n geheel bakken. Lekker op zichzelf, maar je kunt de groente ook extra smakelijk maken met een goede saus als deze spitskool met beurre noisette.
Geroosterd spitskool-recept
Het roosteren van de spitskool is Culy’s Ogechi’s favoriete manier om deze koolsoort te bereiden. Het transformeert de smaak en de textuur wordt heerlijk zacht. Dit alles maakt de kool een perfecte basis om mee te experimenteren. Kijk maar eens naar deze spitskool rôti met beurre rouge van chef Alain Caron. Hoe chique!
Spitskool-recept van de barbecue
Er zijn meer manieren om de spitskool de hoofdrol te laten spelen. Zo kun je ‘m ook grillen op de barbecue in plaats van de oven. Da’s weer iets anders dan vlees. Onze favoriet? Dat is deze spitskool met umamiboter. Dit recept kun je trouwens ook gemakkelijk met een grillpan maken als het geen weer voor barbecuen is.
Rauwe spitskool-recepten
Geroosterd, gegrild, gebakken, maar ook rauw is de spitskool een favoriet op de redactie. We hebben daarom ook genoeg recepten met spitskool waarin ‘ie rauw wordt gebruikt. Wat dacht je van telor ketjap met ulang ulang? Dat zijn ketjap-eieren met spitskoolsalade. De spitskoolsalade brengen we op smaak met amandelen, azijn, suiker en een flinke scheut limoensap.
Ook in deze vega shoarmawrap gebruiken we rauwe spitskool. Samen met gepofte paprika en andere smaakmakers leggen we ‘m in zuur. Perfect voor bij een zachte wrap met kruidige shoarma van paneer en scherpe toum (knoflooksaus).
Nog meer toffe ideeën met groente in de hoofdrol:
- 12x de lekkerste recepten met avocado (van gazpacho tot ontbijttortilla’s)
- 7x de lekkerste recepten met paprika die je misschien nog niet kent
- Mushroom lover? Dit zijn de lekkerste recepten met champignons