Spinazie koken (vers of uit een pak) doe je zo
Spinazie kun je op allerlei soorten manieren bereiden. Van bakken tot koken en van wokken tot pureren. Wil je de bladgroente koken? Met deze tips zorg je voor een smaakvol en vers smakend resultaat.
Spinazie is een supergezonde en veelzijdige groente. De bladgroente wordt dan ook in veel recepten gebruikt. Zo zijn er talloze recepten met spinazie in smoothies, soepen, warme maaltijden en salades.
Spinazie koken uit pak
Toch is spinazie koken één van de meest gebruikelijke manieren om de groente te bereiden. Spinazie kun je in twee vormen kopen: uit blik, pot of de diepvriezer óf je koopt verse bladeren. Als je spinazie uit een pak koopt, bereid je het in een pan. Die zet je een aantal minuten op een laag vuurtje. Het is dan niet nodig om extra vocht toe te voegen.
Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om de spinazie op te warmen in de magnetron. Doe de blokjes diepvriesspinazie met een beetje water in een schaal, dek die af en verwarm volgens de aanwijzingen op het pak. Ook verse spinazie kun je met een klein beetje water in een schaal in de magnetron koken. 2 tot 4 minuten op een lage stand zou al genoeg moeten zijn. Schep tussendoor om.
Verse spinazie koken
Verse spinazie koken, vergt iets meer tijd en precisie. Maar dat betekent wel dat je zometeen éxtra smaakvolle en gezonde spinazie op je bord hebt liggen. Zo kook je verse spinazie:
- Was de spinazie eerst goed schoon. Hiermee voorkom je dat er nog stukjes aarde of zand tussen de bladeren zit. Verwijder dan ook direct de dikke bladstelen.
- Breng de spinazie aan de kook. Dit doe je in een pan met weinig water. Voeg er eventueel een snufje zout aan toe voor wat extra smaak. Blijf de spinazie roeren zodat alle bladeren goed gaar worden.
- Giet de spinazie af. Binnen 4 tot 6 minuten is de spinazie klaar en kan je met een zeef of of vergiet het water laten weglopen.
Ben je benieuwd naar recepten met spinazie? Zo maak je zalm en spinazie wraps in filodeeg of juist een heerlijke frisse salade met spinazie, aardbeien en mozzarella. In Japan maken ze Ohitashi van spinazie, een licht en vers bijgerecht!