5 vragen aan Snackspert: ‘Als iets niet lekker is, er gewoon mayo op doen. En dan is het wel lekker’
In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Eke Bosman alias Snackspert.
Wat is de gekke eetgewoonte van Snackspert?
Als je wil weten wat de lekkerste snacks zijn of waar je op dit moment het allerlekkerste broodje haalt, moet je bij Snackspert zijn. Deze snackbarspecialist is gek op frikandellen en mayonaise. Hij recenseert zo’n beetje iedere dag op humoristische wijze (maar echt rollen-over-de-vloer-grappig) een andere snack – van diepvriespizza tot Koreaanse toast – waarbij zijn volgers aan zijn lippen hangen (en wij ook).
Nu is er een boek van Eke Bosman, want zo heet Snackspert echt. De Ultieme Snackgids is een bundeling van zijn tofste recensies, stadswandelingen, provinciegidsen, snackgeschiedenis, tips en gewoon álles wat je wil weten als je maar een beetje snackfan bent.
Tijd om Eke naar zijn culinaire voorkeuren te vragen!
1. Wat is het lekkerste dat je deze week hebt gegeten?
“Bij mijn boeklancering aten we én de Turkse pizza van Effendy, én de falafel wrap van Mr. Blou I Love You, én het broodje bal van Fa. Koopman, én de beroemde rib eye bulgogi toast van Chun Café. Oftewel: ik heb niet normaal lekker gegeten deze week, en kan niet kiezen.”
2. Welk ingrediënt of gerecht (of snack!) vind jij stiekem overgewaardeerd?
Eke: “De kroket uit de snackbar. Vaak is-ie muf, zouteloos, ik snap oprecht niet waarom je die in de snackbar haalt. Liever naar een speciaalzaak of een banketbakker waar ze ‘m ambachtelijk maken.”
3. Wat is je gekste eetgewoonte?
“Als iets niet lekker is, er gewoon mayo op doen. En dan is het wel lekker.”
4. De beste culinaire ontdekking die je onlangs hebt gedaan?
“Dat ossenstaart, langzaam gegaard, op een focaccia-broodje je misschien wel naar de zevende hemel brengt.”
5. Welk land, stad of plek heeft de beste snacks? En waarom?
“New York! Hier lopen ze voor. De grootste mix aan culturen en daardoor een breed palet aan smaken/gerechten. Wat een stad!”
BONUS: Wie moet deze rubriek de volgende keer beantwoorden?
“Friso van Amerongen van RIJKS. Die heeft ook gekke tips.”
Snackspert – de ultieme snackgids van Eke Bosman (Xander Uitgevers) is nu te koop voor 20,- euro.
Meer uit deze rubriek:
- 5 vragen aan Cees Holtkamp: ‘Ik proef altijd eerst de boter voor ik ‘m op brood smeer’
- 5 vragen aan Samuel Levie: ‘Ik kan echt schransen alsof mijn leven ervan af hangt’
- 5 vragen aan Guillaume De Beer: ‘Ik ben er drie dagen mee bezig geweest en toen was het nog niet lekker’