Simpele hoofdgerechten voor kerst die weinig werk kosten
Kerst is dan wel dé gelegenheid om jezelf eens goed uit te sloven in de keuken, we willen wel het liefst dat het een stressloze avond wordt. Daarom presenteren we jullie simpele hoofdgerechten voor kerst die weinig werk kosten.
Simpele hoofdgerechten voor kerst
Varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes
Deze varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes maak je allemaal in één braadslee. Daar heb je dus ook behoorlijk weinig omkijken naar.
> Naar recept: varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes
Boterig gebraden kip met peren, salie en cider
Het moeilijkste aspect van deze gebraden kip is ‘m helemaal inwrijven met salieboter. Verder is het een kwestie van geduldig afwachten tot ‘ie helemaal gegaard is in de oven!
> Naar recept: boterige gebraden kip voor Kerst
Makkelijke kalkoen met bruine boter en cranberry
Kalkoen bereiden intimiderend? Helemaal niet, met dit recept.
> Naar recept: makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry mosterdzaadjes
Pineapple-honey glazed ham van de barbecue
Heb je een barbecue? Zo ja: waarom zou je ‘m dan eens niet gebruiken met kerst? Gezelliger dan dat wordt het niet. Handig om te weten bij dit recept voor ham met ananas-honing glaze: de voorbereiding kost je maar 20 minuten, de bereiding 4 uur.
> Naar recept: pineapple-honey glazed ham van de barbecue
Varkenshaas met venkelsalade en geroosterde druiven
Leuk aan dit gerechtje vinden we dat het snel klaar is voor doordeweeks, maar toch ook feestelijk genoeg is om bijvoorbeeld tijdens een kerstdiner te serveren. Of als makkelijk gerecht op een luie tweede of derde kerstdag.
> Naar recept: varkenshaas met venkelsalade en geroosterde druiven
Heerlijke vispakketjes uit de oven en papillotte
Ook bij deze vispakketjes geldt weer hetzelfde eenvoudige principe van simpelweg ingrediënten bij elkaar stoppen en de oven het werk te laten doen. Dit gerecht kun je ook heel makkelijk naar je hand zetten door een andere, favoriete vis te kiezen en je eigen kruidenmix te maken.
> Naar recept: heerlijke vispakketjes uit de oven en papillotte
Tarbot à la Toscanini (met zeekraal en bospaddenstoelen)
Dit recept voor tarbot is geïnspireerd op een gerecht van het iconische Toscanini in Amsterdam. Super lekker met wat gebakken paddenstoelen en zeekraal (en oooh zo simpel…)
> Naar recept: tarbot a la Toscanini
Vis in zoutkorst (van Bart van Olphen)
Voor Bart van Olphen (van Fish Tales) is er niets zo mooi, niets zo makkelijk en niets zo lekker als een in zoutkorst bereidde hele vis. Door het maken van een korst om de vis wordt de vis onmogelijk droog, blijven alle smaken optimaal behouden en wordt de textuur goddelijk. En als Bart het zegt, weet je dat het goed zit…
> Naar recept: Feestdagenvis: vis in zoutkorst van Bart van Olphen
Geroosterde koolrabi met sesamdressing
Koolrabi’s roosteren kan het kleinste kind, zó simpel is het! Ook de sesamdressing met tahini en limoen is behoorlijk foolproof.
> Naar recept: geroosterde koolrabi met sesamdressing
Gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop
Deze knolselderij kost misschien wel wat tijd (of beter gezegd: geduld!), maar heel weinig moeite. Een heerlijk vegetarisch recept voor elke knolselderij-aficionado.
> Naar recept: gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop
Hele geroosterde romanesco met beurre noisette en pistache
Romanesco is zo’n groente die je niet wekelijks op je bord krijgt – wij toch niet althans. Perfect dus om eens goed mee uit te pakken met kerst.
> Naar recept: hele geroosterde romanesco met beurre noisette en pistache
Meer voor kerst?
- Zet je komende kerst kalkoen op tafel? Dit is waarom die van Qalkoen de áller lekkerste zijn
- Zo organiseer je een virtueel kerstdiner
- De meest verrassende alcoholvrije drankjes voor bij het kerstdiner