Saus voor enchilada’s maak je heel makkelijk zelf
Bij Culy proberen we zoveel mogelijk zelf te maken. Ook voor een Mexicaanse enchiladasaus heb je echt geen pakje of zakje nodig. Maak de saus zelf en je zult zien hoe makkelijk én lekker het is!
Een heerlijke basis is een mix van gezeefde tomaten, crème fraîche en geraspte kaas. Simpel, maar effectief en iedereen vindt het lekker. Zorg hierbij wel dat je de vulling van de enchilada’s voldoende op smaak brengt met bijvoorbeeld een teentje knoflook en een beetje gemalen komijn.
To the next level
Wil je de saus naar the next level brengen? Dat kan natuurlijk – en raden we zeker aan. Gebruik hiervoor verse tomaten, uit blik of passata als basis. Breng op smaak met typisch Mexicaanse ingrediënten als gemalen komijn (djinten), chilipoeder, oregano (ja, écht!), een uitje en verse knoflook. Laat de saus goed inkoken en breng eventueel in balans met een schepje suiker en een scheutje azijn. Kijk hier voor een uitgebreid recept.
Extra grote portie maken
Maak eventueel een extra grote portie zodat je de rest kunt invriezen of een week in een gesteriliseerde weckpot in de koelkast bewaren. Dan heb je de volgende keer dat je enchilada’s maakt helemaal geen werk!
Zelf kruidenmix maken
Een saus is relatief maar kort houdbaar, maar een kruidenmix daarentegen een stuk langer. Een handige tip is dan ook om een alle droge kruiden in de juiste verhoudingen te bewaren in een glazen potje. Dan hoef je de volgende keer alleen nog maar de tomaten, ui en knoflook toe te voegen. Easy!
Een ander groot voordeel hiervan is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Hou je van pittig? Voeg dan wat extra chili toe. En ben je juist meer van de warme specerijen? Voeg dan een snufje kaneel toe!
Enchilada’s baby!
Zin gekregen in een dampende ovenschotel gevuld met enchilada’s? Maak dan dit recept. Onweerstaanbaar lekker!