Samuel Levie geeft je een masterclass erwtensoep maken
Het Nederlandse Youtube-kanaal Foodtube heeft altijd de leukste video’s en nu hebben ze er weer zo eentje. Worstenmaker Samuel Levie – die samen met Joris Bijdendijk soep uit blik weer hip maakt met SNERT – geeft je een masterclass erwtensoep maken.
En als die snert net zo lekker wordt als de versie die hij en Joris samen in blik stopten, dan weet je het wel. De twee brengen binnenkort trouwens samen ook een kookboek uit met 40 kleurrijke soeprecepten.
Dikke soep
Om maar meteen met het goede nieuws in huis te vallen: “Mensen denken soms dat snert iets ingewikkelds is, maar het is een hele simpele soep”, zegt Samuel. Toegegeven: je hebt er wat tijd voor nodig.
Van oudsher wordt snert ook even een nachtje bewaard (dat deden ze vroeger gewoon buiten de koelkast, in de keuken, Samuel zet ‘m buiten op het balkon). Want daar wordt ‘ie zo lekker dik van en een goede snert hoort dan ook een dikke soep te zijn.
Geheimen van de chef
Samuel deelt nog veel meer geheimen voor een goddelijke erwtensoep in de video. Een paar druppeltjes worcestershiresaus bijvoorbeeld (die tip kreeg hij van Johannes van Dam). En: als je de soep mét de hele rookworst daarin een nachtje laat staan, gaan de smaken (en dus ook de rooksmaak van de worst) nog beter in elkaar over.
De volgende dag haal je de rookworst eruit, warm je de soep op en snijd je de worst in plakjes. En dan maar genieten.
Samuel Levie en Joris Bijdendijk openen een snertbar in Amsterdam