Bijzonder: dit zijn de duurste chips ter wereld
Gedachteloos een zak chips wegwerken tot je ineens de bodem raakt, is er niet meer bij met deze chips. Want met een prijskaartje van 10 euro per chipje, ga je ineens héél mindful snacken…
De chips worden verkocht in een doosje van vijf stuks (prijskaartje: zo’n 50 euro) en zijn ontwikkeld door St Erik’s; een kleine bierbrouwerij in Zweden. Ze zouden dan ook perfect bij een glas van hun St. Erik’s India Pale Ale passen.
De beste ingrediënten
Maar waarom moeten die dan zo duur zijn? We horen het je denken. Dat heeft te maken met de exclusieve ingrediënten, afkomstig uit de Noordse regio.
In deze chips zit bijvoorbeeld matsutake: één van de meest gewilde – en duurste – paddestoelensoorten ter wereld. Ook zit er truffel zeewier in, afkomstig van de Faeröer; een eilandengroep in de noordelijke Atlantische Oceaan.
Ook het aardappelras dat voor deze snack is gebruikt, is natuurlijk het beste van het beste: afkomstig uit het Ammarnas gebergte in Zweden. De chips worden met de hand gemaakt door chefs van het Swedish National Culinary Team.
Chips met een hart
Maar dan komt het, net als je wil zeggen dat ze toch wel een stelletje geldwolven zijn daar bij St. Erik’s: de volledige opbrengst van de chips gaat naar het goede doel. En dat maakt dat ze nu al zijn uitverkocht…