Dit zijn de beste (geheime) adresjes voor patisserie en brood volgens Rudolph van Veen
Onlangs vroegen we Rudolph van Veen om mee te doen aan onze wekelijkse rubriek ‘5 vragen aan‘. We vroegen hem daarbij natuurlijk ook naar zijn favoriete adressen om patisserie en brood te halen.
Rudolph gaf zó enthousiast antwoord op deze vraag, dat we niet anders konden dan deze lijst met jullie delen (inclusief zijn eigen toelichting!).
Over Rudolph van Veen
Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen viert dit jaar een jubileum: hij zit namelijk al 40 jaar in het vak. Hij is zelfs bekroond met de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier in Nederland kan behalen.
Rudolph werd een bekend gezicht door zijn kookrubriek in het programma ‘Life & Cooking’ en de founder van 24Kitchen. Inmiddels heeft hij talloze andere programma’s gemaakt, zoals zijn meest recente programma ‘Rudolph Loopt Stage’, waarin onze culi-held meeloopt in diverse (restaurant)keukens.
7 vragen aan Rudolph van Veen: ‘Ik vind eigenlijk alle bereidingen met aardappel het lekkerst’
De favoriete adressen van Rudolph van Veen
Noorden van Nederland
- Restaurant Smink – Wolvega
“Je fijnproeversleven is niet compleet zonder het roomijs van biest te hebben geproefd in restaurant Smink van chef Jan Smink.”
Zuiden van Nederland
- Patisserie Jacques van Bragt – Geldrop
“Hier eet je de lekkerste Brabantse worstenbroodjes. Jacques was lid van het ‘Dutch Pastry Team‘ en nam tijdens trainingen voor de wereldkampioenschappen Patisserie altijd worstenbroodjes voor het hele team mee!” - Patisserie Walter van Erven – Tilburg
“Hier moet je naartoe voor de progrèstaart.”
- Robèrt van Beckhoven – Oisterwijk
“Robèrt heeft onevenaarbaar heerlijke appelkoeken van bladerdeeg met amandelspijs, dungesneden appelpartjes en abrikozenglacé. En natuurlijk zijn ‘White Princess’ gebak!” - Patisserie Peter Lemmens – Maastricht
“Bij Peter Lemmens hebben ze de lekkerste Luikse rijstevlaai. Een prachtige vlaai met geschulpte rand en een romige rijstvulling, gebakken met een perfect tijgermotief aan de bovenkant.”
Westen van Nederland
- Huize van Wely – Noordwijk aan Zee/Amsterdam
“De Champagnetaart van Huize van Wely is echt subliem.” - Bakkerij Das Brot – Rotterdam
“Hier hebben ze de échte Duitse Bretzeln (Pretzels) en kaneel-koffiebroodjes.”
Midden van Nederland
- Bakkerij van Ommeren – Hilversum
“Je moet naar deze bakkerij toe voor ongekend lekkere tompoezen (met een laagje frambozenconfiture onder het glazuur!)” - Koek & Chocolade – Laren
“Bij Koek & Chocolade hebben ze een fantastische vanille bonbon.”
Antwerpen
- Bakkerij Goossens – Antwerpen
“Deze bakkerij aan de Korte Gasthuisstraat is voor mij de ultieme lekkere bakkerswinkel. Het is werkelijk een rit naar Antwerpen waard. By far het lekkerste brood is hun ‘Roggeverdommeke’: een stevig broodje met krenten en rozijnen dat zo lekker is dat eigenlijk elk beleg (behalve boter) zonde zou zijn! Daarnaast verkopen ze er de lekkerste koffiekoeken, allemaal enigszins schots en scheef gebakken maar dat hoort daar precies zo te zijn. Onderdeel van de charme van deze piepkleine bakkerij in het centrum van Antwerpen is dat je aan moet sluiten in de rij op straat.” - Het Gebaar – Antwerpen
“Als je dan toch in Antwerpen bent, reserveer dan ruim van tevoren een plekje in Roger van Damme’s verwenparadijs. Dit met 1 Michelinster bekroond lunchrestaurant serveert de mooiste desserts die je ooit gezien en geproefd hebt. En het zit op loopafstand van Bakkerij Goossens.”
Meer leuke adresjes?
- Dit zijn de leukste hotspots in de randstad
- Culy ontdekt: Izakaya Duki – het nieuwe restaurant van karaokebar Duke of Tokyo in Rotterdam
- Goed Mexicaans restaurant gezocht? Dit zijn de leukste door heel Nederland