Genieten: restaurant Taiko zet de king crab in de hoofdrol
Taiko in het Amsterdamse Conservatorium Hotel is één van onze favoriete restaurants. Chefkok Schilo van Coevorden zet elk jaar een nieuw ingrediënt in de spotlights, en ditmaal is dat de red king crab.
De koninklijke king crab, of rode koningskrab, dankt zijn naam aan zijn rode kleur, die ook na het koken goed te zien blijft. De smaak is zoet en ontzettend mals.
Ze komen voornamelijk uit Alaska en Noorwegen, en die laatste wateren zijn ook de plek waar Schilo, samen met visbedrijf Jan van As, zijn delicate krabben vandaan haalt. Mét viskeurmerk, overigens.
Goedkoop is deze krabsoort allerminst, daarom zal er ook geen volledig krab-menu bij Taiko te bestellen zijn, want dit zou aardig in de papieren lopen. Wel zullen een aantal krabgerechten de menukaart sieren, die zowel los te bestellen als in Schilo’s chef’s menu te proeven zijn.
Wij mochten alle gerechten die de chef bedacht met king crab in de hoofdrol alvast proeven. We nemen jullie aan de hand van onze foto’s mee door alle gerechten.
Zelf proeven?
Nieuwsgierig geworden naar deze verrassende bereidingswijzen van de red king crab? Tot en met 18 september 2018 kun je in Taiko genieten van het speciale 12-gangen “Ingrediënt of the Year” Omakase menu à € 115,- waarbij voor de krab een glansrol is weggelegd. Voor meer informatie en reserveringen: www.taikorestaurant.nl.