Report: Culy kookt met Rachel Khoo
Onlangs schreven we al over Rachel Khoo, de Britse foodie die naar Parijs verhuisde om de kunst van Franse patisserie te leren bij Le Cordon Bleu. 6 jaar later heeft ze een kookboek (zojuist vertaald naar het Nederlands) en een televisieserie op BBC2 op haar naam staan. Voor de lancering van de Nederlandse vertaling van Chez Rachel was deze dame een paar dagen in Amsterdam. Culy’s Monique ontmoette haar, mocht haar interviewen én een middag koken met de new Parisienne.
Op een regenachtige vrijdag fiets ik naar de Amsterdamse Westergasfabriek; bij kookstudio Mister Kitchen ontvangen Rachel herself en het team van Uitgeverij Kosmos me hartelijk. We beginnen met het interview; ik krijg een halfuurtje de tijd met Rachel. Dit uitgebreide interview lees je later deze week op Culy.nl!
Na het interview arriveert de rest van de groep; culinair journalisten van onder andere Glamour, ELLE Eten, Cosmpolitan en Jamie Magazine. Onder begeleiding van Rachel, die alles uitgebreid voordoet, maken we Quiche Lorraine (traditioneel met room, spekjes en eieren) en tartelettes (kleine taartjes van zanddeeg) met crème d’amande (amandelcrème) die later afgetopt worden met verse frambozen en aardbeien en schijfjes appel.
Rachel blijkt een echte schat die heel gepassioneerd over eten, haar werk en Parijs kan praten. Met een gelukkig gevoel, een extra dosis culy passie én onze zelfgemaakte taartjes keren we huiswaarts. Bon appétit!
De tafel staat klaar voor alle journalisten
Rachel’s food stylist Frankie bereidt alles voor
Het menu van vandaag
Basis ingrediënten
Daar is Rachel!
Rachel doet even voor hoe je deeg uitrolt….
Onze eerste taartjes
Culy’s Monique aan de kook
Na hard werken moet er gerust worden :-) Met thee en lekkere taartjes.
Het interview met Rachel lees je later op Culy.nl.