7 x zomerse wereldgerechten in een Culy-jasje
Of je het nou wilde of niet, we zijn er (bijna) allemaal mee groot geworden. In de tijden waarin pakjes en zakjes hoogtijdagen beleefden, spande Knorr wereldgerechten misschien wel de kroon. Van ‘Zuid-Afrikaanse’ – tussen aanhalingstekens ja – bobotie tot ‘Indiase’ kip madras, iedereen had wel een favoriet. Omdat we voorstander zijn van alle keukens, maar minder van pakjes en zakjes, hierbij 7 recepten voor de échte ‘wereldgerechten’.
7 x zomerse wereldgerechten à la Culy
1. Zuid-Afrikaanse bobotie
Geschikt voor en gewaardeerd door grote gezelschappen: Zuid-Afrikaanse bobotie. De verfrissende combi van rozijnen, gehakt, appeltjes en kerrie zorgt voor een hoog door-eetgehalte. Ook fijn: dit echte ‘wereldgerecht’ is makkelijk vantevoren te maken. Meer tijd voor het bezoek dus.
> Naar recept: Bobotie: Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt en een kurkumacustard
2. Indiase kip madras
Geen pakjes of zakjes is het motto in deze lijst. Voor de madras maken we wel alleen gebruik van een kruidenmix. Een iets snellere versie dus dan het échte originele recept. Het kruidenmengsel zelf maken brengt nog veel meer aroma’s in het gerecht. Het recept daarvoor vind je hier.
> Naar recept: Heerlijke Indiase curry Madras met kip
3. Mexicaanse taco’s
De ‘Mexicaanse’ keuken was volop vertegenwoordigd in het assortiment van Knorr wereldgerechten. Van enchilada’s tot burrito’s: iedereen serveerde trots een ‘echte’ Mexicaanse maaltijd, mede mogelijk gemaakt door Knorr. Omdat er met de taco’s écht een hoop mis was, hebben we hierbij een gerecht voor taco’s die een stuk lekkerder zijn.
> Naar recept: Tacos al pastor (taco’s met ham en ananas) uit Comida Mexicana
4. Japanse kip teriyaki
Eén ding is duidelijk: het marketingteam van Knorr is dol op kip. We vinden het gevogelte dan ook terug in een hoop ‘wereldgerechten’, zoals de kip teriyaki uit Japan. Vonden we ‘m in de schappen in een zakje poeder, we maken ‘m toch liever echt zelf. Bij deze dus.
> Naar recept: Culy Homemade: zelfgemaakte kip teriyaki
5. Spaanse paella
Een vaste favoriet op zaterdagavond: Spaanse paella uit een pakkie. Want wat was het bijzonder dat je die ene paella van je vakantie in Spanje nu gewoon thuis kon maken.
En zo makkelijk ook! Helaas, de échte paella is juist zo lekker omdat er een hoop tijd en liefde in zit, check deze do’s en don’ts maar eens. Wij hebben een versimpelde versie, waar in ieder geval geen pakjes en zakjes aan te pas komen.
> Naar recept: Paella met gamba’s
6. Italiaanse lasagne
We vrezen dat ook wij in onze tienerjaren ons wel eens schuldig hebben bevonden aan het maken van lasagne uit een pakkie. Iets met gebrek aan geduld en kennis. Inmiddels weten we gelukkig beter en zijn onze smaakpapillen aangescherpt. En dat betekent: enkel lasagne from scratch.
> Naar recept: Culy Homemade: hét basisrecept voor lasagne
7. Portugese piri piri
Misschien wel dé bekendste klassieker uit de Portugese keuken: kip piri piri. We zijn nog nooit iemand tegengekomen die er niet van houdt. De vegetariërs daargelaten natuurlijk, maar ook daar hebben we een alternatief voor bedacht. Vergeet dus de kant-en-klare versies, we leggen je haarfijn uit (en met een hack om ‘m nog sneller paraat te hebben) hoe je ‘m zelf knettervers maakt.
> Naar recept: Zelf kip piri piri maken (zonder pakjes en zakjes): zo doe je dat