Handig: met deze recepten kook je meteen voor twee dagen
Iedereen heeft er wel eens last van: er zit een drukke week aan te komen en koken schiet er bij in. Maar des te belangrijker om in zo’n week wél goed – en lekker – te blijven eten. Dat doe je met deze recepten voor twee dagen.
Vandaag blij, morgen helemaal opgelucht.
Dit zijn de lekkerste recepten voor twee dagen
Of je nu voor jezelf kookt of voor vijf, er dient zich altijd wel eens – of wel vaker – een situatie voor waarbij je al van tevoren weet: ik moet voorbereid zijn rond etenstijd. Thuiskomen met een onafgeronde to-do lijst is jammer, maar staat er al een volledige maaltijd klaar dan scheelt dat toch weer een beetje.
Uit de oven
Grote kans dat ook jij bij recepten voor twee dagen aan lasagne denkt. Het kost even wat werk op dag 1, maar dat maakt dag 2 dan ook weer helemaal goed. Het kan natuurlijk met een basisrecept voor lasagne, maar voor de zekerheid hebben we meer variaties op de klassieke versie voor het gemak voor je verzameld.
- Culy Homemade: lasagne met tomatensaus, lamsvlees en crème fraîche
- Culy Homemade: vegetarische paddenstoelenlasagne van Ottolenghi
- Culy Homemade: lasagne carbonara om je vingers bij af te likken
- Culy Homemade: lasagne met ricotta, spinazie en worst
De lekkerste soepen
Ook zo’n gouwe ouwe: een flinke pan soep. Bijkomend voordeel is dat het ook op dag 1 weinig tijd kost én – mits je genoeg maakt natuurlijk – je er ook nog een extra lunchportie aan overhoudt. Soep verveelt niet snel, het kan hartstikke gezond zijn en het doet ook niet zo’n pijn aan de portemonnee.
- Culy Homemade: kruidige Indiase tomatensoep met kokosmelk
- Culy Basics: het allerbeste basisrecept voor broccolisoep
- Culy Homemade: Indonesisch geïnspireerde pompoensoep
- Culy Homemade: Turkse rode linzensoep met munt, citroen en pul biber
- Culy Homemade: auberginesoep met harissa-olie
- Culy Homemade: paddenstoelensoep met citroengras en pittige olie
Stoven en curry’s
Misschien wel onze favoriet als het gaat om recepten voor 2 dagen: een stoof of curry. Deze wordt immers lekkerder naarmate het langer opstaat en is dus minstens zo smakelijk op dag twee. Ook fijn voor de afwisseling: eet het gerecht op dag 1 met aardappelen, polenta, couscous of rijst, en pak er op dag twee wat stokbrood, naan of paratha’s bij.
- Culy Homemade: Italiaans stoofpotje met witte bonen en ‘nduja
- Culy Homemade: kikkererwtenstoof met paprika en harissa
- Vega(n) stoofpot met groenten, aardappels en linzen
- Culy Homemade: makkelijke kokos saag paneer (vegetarische Indiase curry)
- Culy Homemade: Perzische notenstoof (Fesenjan) met kip en granaatappel
- Culy Homemade: runderstoofvlees met bier & appelstroop
- Culy Homemade: mushroom masala (Indiase curry met paddenstoelen)
- Culy Homemade: Thaise penang curry met kip en puntpaprika
Meer koken met gemak:
- Met deze ingrediënten kun je snel koken vergemakkelijken
- 27x de lekkerste makkelijke herfstrecepten voor wanneer je het nodig hebt
- 17x makkelijke vegetarische recepten voor doordeweeks