Samen eten met oud en nieuw? 12x feestelijke recepten die je op tafel kunt zetten
Oud en nieuw is hét moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Of je nu gaat voor een chic diner, een casual borrel of zoetigheden om middernacht, deze recepten brengen gegarandeerd feestelijke sferen.
1. Risotto met garnalen
Risotto kun je op eindeloos veel manieren maken, maar deze risotto met garnalen is wel héél erg lekker. Het geheim? Dat is de fijngesnipperde venkel, die meegebakken wordt met de rijst. Dat geeft dit gerecht niet alleen meer groenten (zonder dat je ‘t door hebt!) maar ook een subtiel anijsachtig aroma.
> Naar het recept: risotto met garnalen
2. Pappardelle met porciniragù
Gedroogde paddenstoelen: wat ons betreft moet iedereen daar standaard een voorraad van in huis hebben. Niet alleen kan er maar weinig tippen aan dat fantastische aroma ervan, hun structuur maakt ze ook nog eens ideaal als vleesvervanger. In dit recept voor papardelle met porciniragù krijgen ze een glansrol. Maak dat één keer en je bent overtuigd.
> Naar het recept: pappardelle met porciniragù
3. Gebakken zoete aardappels van Momofuku
Knapperig van buiten, smeuïg van binnen, en afgemaakt met een onweerstaanbare saus. Een bijgerecht waar iedereen voor terugkomt.
> Naar het recept: gebakken zoete aardappels van Momofuku
4. Tom yam met tijgergarnalen
Breng wat spice in je oudejaarsavond met deze pittige Thaise soep, vol rijke smaken en een luxe touch door de tijgergarnalen.
> Naar het recept: tom yam met tijgergarnalen
5. Oesters op drie manieren
Maak indruk met een trio van oesters, perfect als voorgerecht of luxe borrelhapje. Elegantie op tafel gegarandeerd.
> Naar het recept: oesters op drie manieren
6. Beef tataki
Beef tataki wordt vaak geserveerd met Aziatische smaakmakers. Deze variant krijgt juist al zijn smaak van een klassieke carpaccio: van ansjovis tot kappertjes!
> Naar het recept: beef tataki
7. Geroosterde knolselderij-steak
Vegetarisch, maar vol umami! Deze geroosterde knolselderij-steak is een showstopper.
> Naar het recept: geroosterde knolselderij-steak
8. Tonijn tataki
Een licht en fris gerecht met perfect geschroeide tonijn. Een verfijnde optie voor je oudejaarsmenu.
> Naar het recept: tonijn tataki
9. Patat met mayo en kaviaar
Patat mayo met kaviaar? Of dat een tikkeltje overdreven is, mwah dat zou je kunnen zeggen ja. Maar lekker, dat is het vooral ook.
> Naar het recept: patat met mayo en kaviaar
10. French 75
De French 75, een klassieke cocktail met een rijke geschiedenis. Deze sprankelende creatie combineert gin, vers citroensap, suikersiroop en brut champagne om een drankje te creëren dat zowel tijdloos als verfijnd is. Een perfecte cocktail voor tijdens het oud en nieuw-diner.
> Naar het recept: French 75
11. Bomboloni met pistache en witte chocolade
Fluweelzachte Italiaanse donuts gevuld met een romige pistachevulling. Een zoete afsluiter van het oudjaarsdiner.
> Naar het recept: Bomboloni met pistache en witte chocolade
12. Oliebollen met kruidensuiker
Zoals gewoonlijk sluiten we het jaar af met oliebollen. Maar dat kan natuurlijk niet zonder een recept met échte Culy twist. Wat dacht je van deze oliebollen met een trio kruidensuiker? Daarmee geef je je oliebollen een lekker jasje van basterdsuiker en kruiden zoals lavendel, anijszaad en salie. Klinkt dat niet feestelijk? Gelukkig nieuwjaar!
> Naar het recept: oliebollen met kruidensuiker
Meer feestelijke recepten?
- Feestelijke crème brûlée-taart met kaneel en poedersuiker
- Feestelijke kerst-focaccia maken zonder te kneden
- Relax: 8x feestelijke amuses voor kerst zonder stress