Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie Gisteren
Leestijd: 3 minuten

Samen eten met oud en nieuw? 12x feestelijke recepten die je op tafel kunt zetten

Oud en nieuw is hét moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Of je nu gaat voor een chic diner, een casual borrel of zoetigheden om middernacht, deze recepten brengen gegarandeerd feestelijke sferen.

1. Risotto met garnalen

Risotto kun je op eindeloos veel manieren maken, maar deze risotto met garnalen is wel héél erg lekker. Het geheim? Dat is de fijngesnipperde venkel, die meegebakken wordt met de rijst. Dat geeft dit gerecht niet alleen meer groenten (zonder dat je ‘t door hebt!) maar ook een subtiel anijsachtig aroma.

> Naar het recept: risotto met garnalen

risotto met garnalen en venkel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Pappardelle met porciniragù

Gedroogde paddenstoelen: wat ons betreft moet iedereen daar standaard een voorraad van in huis hebben. Niet alleen kan er maar weinig tippen aan dat fantastische aroma ervan, hun structuur maakt ze ook nog eens ideaal als vleesvervanger. In dit recept voor papardelle met porciniragù krijgen ze een glansrol. Maak dat één keer en je bent overtuigd.

> Naar het recept: pappardelle met porciniragù

Papardelle met porcini
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Gebakken zoete aardappels van Momofuku

Knapperig van buiten, smeuïg van binnen, en afgemaakt met een onweerstaanbare saus. Een bijgerecht waar iedereen voor terugkomt.

> Naar het recept: gebakken zoete aardappels van Momofuku

Dubbel gebakken zoete aardappels
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Tom yam met tijgergarnalen

Breng wat spice in je oudejaarsavond met deze pittige Thaise soep, vol rijke smaken en een luxe touch door de tijgergarnalen.

> Naar het recept: tom yam met tijgergarnalen

tom yam met tijgergarnalen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

5. Oesters op drie manieren

Maak indruk met een trio van oesters, perfect als voorgerecht of luxe borrelhapje. Elegantie op tafel gegarandeerd.

> Naar het recept: oesters op drie manieren

Oesters kerst
Bron: Melvin Sturm voor Culy

6. Beef tataki

Beef tataki wordt vaak geserveerd met Aziatische smaakmakers. Deze variant krijgt juist al zijn smaak van een klassieke carpaccio: van ansjovis tot kappertjes!

> Naar het recept: beef tataki

Beef tataki carpaccio
Bron: Melvin Sturm voor Culy

7. Geroosterde knolselderij-steak

Vegetarisch, maar vol umami! Deze geroosterde knolselderij-steak is een showstopper.

> Naar het recept: geroosterde knolselderij-steak

Knolselderij steak met Café de Paris boter
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

8. Tonijn tataki

Een licht en fris gerecht met perfect geschroeide tonijn. Een verfijnde optie voor je oudejaarsmenu.

> Naar het recept: tonijn tataki

Tonijn tataki recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

9. Patat met mayo en kaviaar

Patat mayo met kaviaar? Of dat een tikkeltje overdreven is, mwah dat zou je kunnen zeggen ja. Maar lekker, dat is het vooral ook.

> Naar het recept: patat met mayo en kaviaar

Patat mayo met kaviaar
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

10. French 75

De French 75, een klassieke cocktail met een rijke geschiedenis. Deze sprankelende creatie combineert gin, vers citroensap, suikersiroop en brut champagne om een drankje te creëren dat zowel tijdloos als verfijnd is. Een perfecte cocktail voor tijdens het oud en nieuw-diner.

> Naar het recept: French 75

French 75 cocktail
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

11. Bomboloni met pistache en witte chocolade

Fluweelzachte Italiaanse donuts gevuld met een romige pistachevulling. Een zoete afsluiter van het oudjaarsdiner.

> Naar het recept: Bomboloni met pistache en witte chocolade

bomboloni met witte chocolade pistachevulling
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

12. Oliebollen met kruidensuiker

Zoals gewoonlijk sluiten we het jaar af met oliebollen. Maar dat kan natuurlijk niet zonder een recept met échte Culy twist. Wat dacht je van deze oliebollen met een trio kruidensuiker? Daarmee geef je je oliebollen een lekker jasje van basterdsuiker en kruiden zoals lavendel, anijszaad en salie. Klinkt dat niet feestelijk? Gelukkig nieuwjaar!

> Naar het recept: oliebollen met kruidensuiker

Oliebollen met trio suikercoating
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer feestelijke recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.