Weekmenu 8 t/m 14 mei: recepten met pannenkoeken maar dan nét even anders
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Knappe kop als je iemand kunt vinden die níet van pannenkoeken houdt. Daarom staat dit weekmenu volledig in het teken van recepten met pannenkoeken.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Weekmenu: 8 t/m 14 mei: recepten met pannenkoeken net even anders
Hij wordt nog vaak geassocieerd met die Nederlandse platte variant, het liefst rijkelijk belegd met stroop, poedersuiker, spek en/of kaas. Maar een pannenkoek is zo veelzijdiger dan alleen de ouderwetse variant. Dat bewijst dit weekmenu maar weer eens: een hele week pannenkoeken eten? Een eitje, met zoveel variatie.
Maandag
Begrijp ons niet verkeerd: zo’n Hollandse pannenkoek op z’n tijd vinden we onmisbaar. Maar elke dag is ook een beetje te veel van het goede. We beginnen daarom de week met een wat gezondere variant. Dit groene exemplaar is gemaakt van volkorenmeel en spinazie en ziet er daarom ook nog ‘s flitsend uit op je bord.
> Naar recept: Spinaziepannenkoeken met asperges en zacht gekookte eieren
Dinsdag
Door naar Japan, het land dat we op onze blote knietjes mogen bedanken voor het bedenken van de okonomiyaki. Mocht je er nou echt nog niet van gehoord hebben: het is onmiskenbaar Japans streetfood. Ook fijn: tweak deze Japanse pannenkoek hoe jij ‘m het lekkerst vindt. Met of zonder bonitovlokken bijvoorbeeld.
> Naar recept: Culy Homemade: okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)
Woensdag
Eerlijk is eerlijk: een week vol recepten met pannenkoeken, daar mag de OG niet in missen natuurlijk. De woensdag lijkt ons een uitgelezen avond om je te storten op een goede stapel platte pannenkoeken. Zet de tafel maar vol met stroop, poedersuiker, jam, suiker en citroen, of bak ‘m in de pan met kaas, appel, spek of champignons. Klassiek is het thema.
> Naar recept: Pannenkoeken maken? Dit moet je weten (de beste recepten en tips)
Donderdag
Vietnam is de trotse eigenaar van de Banh Xeo: knapperige pannenkoeken op basis van rijstmeel, kenmerkend door de gele kleur dankzij het gebruik van kurkuma. De vullingen zijn eindeloos, maar onze favoriet is toch echt garnalen én een lekker dipsausje.
> Naar recept: Culy Homemade: Banh Xeo (knapperige Vietnamese pannenkoek met garnalen)
Vrijdag
Kikkererwtenmeel: wij hebben er steevast een zak van in huis omdat het voor de meest uiteenlopende gerechten te gebruiken is. Zoals ook het geval is bij socca: een pannenkoek op basis van – jawel – kikkererwtenmeel. In dit geval toppen we ‘m met hummus en kleurrijke groenten. Een van de kleurrijkste recepten voor pannenkoeken dus.
> Naar recept: Culy Homemade: socca (pannenkoeken van kikkererwtenmeel) met hummus
Zaterdag
Kleine disclaimer: het volgende gerecht is alweer een van de recepten voor pannenkoeken die gevaarlijk verslavend is. De hartige Koreaanse variant van Fish Tales eet je met vis en is een perfecte gegadigde voor de zaterdagavond wanneer er visite op de planning staat. Je bezoek zal je dankbaar zijn.
> Naar recept: Koreaanse hartige pannenkoek met vis
Zondag
Een maand zonder kimchi is een maand niet geleefd. Deze week van de pannenkoeken sluiten we dan ook graag af met een supersimpele kimchipannenkoek. Weinig moeite, een beetje pit en vooral erg veel lekkers. Snijd ‘m in parten en verorber ‘m lui vanaf je bank. De week kan niet smakelijker eindigen.
> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke Koreaanse kimchi pannenkoek