8x de smakelijkste sauzige recepten met tagliatelle
Een klassieker die nooit zal gaan vervelen: misschien is tagliatelle wel een van onze favorieten als het aankomt op pastasoorten. De lange platte vorm van deze pasta vraagt om specifieke ingrediënten, wat het dan weer extra lekker maakt. Daarom, hierbij: de lekkerste recepten met tagliatelle.
En vooruit: ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken.
Pasta eten als een pro met deze recepten met tagliatelle
Er zijn boeken over volgeschreven en dagenlange discussies over gevoerd in ‘t Italiaans: de vorm van de pasta mag je niet onderschatten. Culy’s Winnie ging al eerder aan de slag met een pasta-overzicht, waarin duidelijk te lezen is dat elke pastavorm weer om andere begeleiding vraagt.
Tagliatelle is door haar lange platte linten net als bijvoorbeeld fettuccine de uitgelezen soort om te combineren met saus. Hoe breder de linten, hoe lekkerder de pasta de saus kan absorberen.
Met vis
Vis en pasta gaan samen als karamel en zeezout. Neem bijvoorbeeld schelpdieren als mosselen en vongole: het vocht hiervan klampt zich vast aan de lange platte linten.
Hierdoor wordt elke hap een bommetje vol smaak, al helemaal in combinatie met ingrediënten als knoflook, citroen en rode peper. Vervang dus gerust de spaghetti of linguine in onderstaande recepten met tagliatelle.
- Culy Homemade: tagliatelle met mosselen, chorizo en limoen
- Culy Homemade: pasta vongole met bruine boter en broodkruim
- Klassieke spaghetti vongole
- Culy Homemade: tagliatelle met zalm, gepofte kerstomaten en venkel
Tagliatelle met tomaten
Denk je aan saus bij je pasta, dan zullen tomaten sowieso een keer bij je opkomen. Tagliatelle is dan ook de perfecte match met een goede tomatensaus, omdat de slierten zich volledig onderdompelen en alle smaken in zich opnemen. En dat is toch precies wat je wil? Hierbij daarom dan ook de recepten met tagliatelle én een hoop tomaten.
- Culy Homemade: snelle tagliatelle met worst en tomatensaus
- Culy Homemade: tagliatelle met Italiaanse worst en gekaramelliseerde tomaten
- Culy Homemade: pasta all’amatriciana
Tagliatelle carbonara
Het comfort food der comfort food is toch echt een carbonara. En waar een klassieke carbonara er steevast ‘spaghetti’ voor heeft staan, ruilen wij die spaghetti even in voor tagliatelle.
Want je weet inmiddels: ook lang en ook lekker met saus. En zo eet je het dan als een echte Italiaan. Op zoek naar meer variatie? Probeer dan sowieso een van deze vijf bekende Italiaanse sauzen.
Meer over pasta:
- Cin cin: dit zijn de lekkerste pasta en wijn-combinaties
- Pasta te ver doorgekookt? Gooi ‘m niet weg: dit kun je ermee
- Wat is nou eigenlijk het verschil tussen pasta en noodles?