Weekmenu: 7 x recepten met oud brood (gooi ‘t niet weg!)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Iedereen heeft wel ‘s oud brood in de la liggen. Wat je ook doet, gooi het niet weg. Verwerk het eens in één van deze recepten met oud brood. Zo heb je er nog een volledige week plezier van.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Mocht je nou echt een flinke hoeveelheid over hebben, lees dan eerst even deze tip over wat je het beste kunt doen met broodkruim.
Maandag
De klassieke Italiaanse salade die volgens traditie met oud brood gemaakt werd: panzanella. De droge stukjes nemen het vocht van de overige ingrediënten in zich op waardoor de smaak rijk en vullend is. In deze supersimpele versie kun je alle soorten brood verwerken.
> Naar recept: Culy Homemade: panzanella caprese salade
Dinsdag
Pangrattato: crispy broodkruim met veel smaak dat je werkelijk aan alles toe kunt voegen. Check deze versie met Parmezaan maar ‘s. Erg lekker op pasta, maar ook op gnocchi, zoals bij het volgende recept met asperges én daslook.
> Naar recept: Culy Homemade: gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato
Woensdag
Broodkruim met pasta is altijd een goed idee. In dit tijdloze gerecht verwerk je 3 hele sneetjes. De zachte pasta en dito saus worden naar een compleet ander niveau getild door de bite van het broodkruim. Voeg dit dan ook als laatste toe.
> Naar recept: Culy Homemade: pastaschelpjes met tomatensaus, olijven, kappertjes en broodkruim
Donderdag
Gehaktballen bind je door gebruik te maken van paneermeel, panko, of jawel, broodkruim. En juist bij die laatste geldt, hoe ouder hoe beter. Nou ja, tot het moment dat de schimmel er op staat uiteraard. Kies dus het juiste moment om je oude brood te verwerken in deze groene curry.
> Naar recept: Culy Homemade: groene curry met gehaktballetjes, spinazie en courgette
Vrijdag
Echt een gevalletje weinig moeite, groots resultaat. Spaghetti vongole is namelijk een stuk minder ingewikkeld om te maken dan veel mensen denken. Op zichzelf al verslavend lekker, maar voeg er krokant broodkruim en bruine boter aan toe en je wil niet meer anders.
> Naar recept: Culy Homemade: spaghetti vongole met bruine boter en broodkruim
Zaterdag
De broodpudding is weer helemaal terug van weggeweest. Daarom ook een zoet recept in dit weekmenu en wel voor de onovertroffen no-waste broodpudding van chef Estée Strooker. Heerlijk als ontbijt of decadente lunch.
> Naar recept: broodpudding van overgebleven brood van Estée Strooker
Zondag
De bekendste manier om oud brood te verwerken is hoogstwaarschijnlijk door het maken van croutons. Maar ook met zoiets eenvoudigs kun je alle kanten op, vandaar deze onmisbare tips. Het mooie is: smaakvolle croutons hebben verder niet heel veel nodig. Combineer ze met een paar uitgesproken smaken en je hebt de perfecte maaltijdsalade voor de zondag.
> Naar recept: Culy Homemade: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt
Nog brood over? Gelukkig is de broodpudding weer helemaal terug van weggeweest. Maak een toetje van je oude brood met dit recept of welja, eet ‘m als ontbijt.