Weekmenu 5 t/m 11 juni: frisse recepten met komkommer
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Een van de meest gegeten groentes in Nederland is al jarenlang de komkommer. En helaas eindigt deze groene vriend vrijwel altijd in de salade. Tijd voor verandering in deze week vol recepten met komkommer.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Weekmenu 5 t/m 11 juni: frisse recepten met komkommer
Hij verveelt eigenlijk nooit en dat is dan ook precies het gevaar van de komkommer: we worden lui met recepten. Daarom gaan we even een week wijden aan dit frisse exemplaar en je zult zien: je gaat de komkommer weer opnieuw waarderen.
Maandag
Amper werk, barstensvol smaak én helemaal vegan. Handig voor de tijd van het jaar: deze soba noodles zijn zowel koud als warm lekker om te eten. Vergeet trouwens niet genoeg te maken, dan heb je ook nog ‘s een bordje paraat voor de lunch morgen. Een van onze favoriete recepten met komkommer, dat snap je.
> Naar recept: Culy Homemade: vegan soba noodles met bosui en komkommer
Dinsdag
Misschien wel ons favoriete gerecht in de zomer: gazpacho. Waar je ‘m waarschijnlijk kent van de grote hoeveelheden tomaat en ui, kun je met de ingrediënten natuurlijk alle kanten op. Deze groene versie met avocado en komkommer is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens een echte blikvanger door z’n heldergroene kleur.
> Naar recept: Culy Homemade: groene gazpacho met avocado, komkommer, appel & ricotta
Woensdag
Komkommersalade is bij ons vaak vaste prik wanneer we een avondje Chinees eten. Komkommer combineert namelijk onovertroffen met pittige smaken en Chinese kruiden. Dat bewijst deze Chinees-geïnspireerde versie met pulled oats ook maar weer eens. Lekker in combinatie met noodles of jasmijnrijst.
> Naar recept: Culy Homemade: Chinese komkommersalade met pulled oats
Donderdag
Dat je met recepten met komkommer alle kanten op kunt, bewijst deze nachoschotel maar weer. Misschien wel hét ultieme comfort food in een schaal, leuk voor feestjes, nog leuker in je eentje tijdens een avond op de bank. Hadden we al gezegd dat er ook gyros en tzatziki bij zit?
> Naar recept: Culy Homemade: Grieks geïnspireerde nachoschotel met gyros en tzatziki
Vrijdag
Even bijkomen van de ietwat zwaardere nachoschotel, dat doen we met een broodje kebab op vrijdag. We horen je denken. Maar nee, kebab hoeft helemaal niet heftig en vet te zijn. Integendeel. Deze vegan versie met verslavend lekkere knoflooksaus en frisse ingrediënten zijn de perfecte inluider van een zonnig weekend.
> Naar recept: Culy Homemade: het ultieme broodje vegan kebab met groene knoflooksaus
Zaterdag
De pastasaladetrend uit de jaren 90 is er nou niet meteen eentje waar we voor warm lopen, daarom heeft Culy’s Winnie de pastasalade met deze update weer terug op de kaart gezet. Miso, kip en komkommer maken van dit gerecht een perfecte optie voor een een-na-laatste dag van deze komkommerweek.
> Naar recept: Culy Homemade: pastasalade met miso, kip en komkommer
Zondag
Komkommers lenen zich ook uitstekend als zoet-zuur component. Dat is precies wat er aan de hand is bij deze kipburgers. Ze zijn fool-proof – want geheel volgens smash-burger trend – en gaan sowieso de handjes op elkaar krijgen. Maak genoeg van die komkommer trouwens, want dit wil je overal bij eten.
> Naar recept: Culy Homemade: verrukkelijke kipburgers met gochujang-mayo