Weekmenu: 7 x recepten met ei (want: Pasen)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Met Pasen om de hoek gaan we dit weekmenu uiteraard geheel in thema in. Entree het ei: immers zo veelzijdig dat je er makkelijk 7 avonden mee kunt vullen. En dus schotelen we je deze keer onze favorieten recepten met ei voor.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Hoera, de eerste asperges zijn binnen! En dat vieren we deze week met een smeuïg aspergerecept, namelijk à la Flamande. Met peterselie, ei en boter. Want asperges op maandag: is er een beter begin van de week?
> Naar recept: Culy Homemade: witte asperges à la Flamande
Dinsdag
Shakshuka alleen geschikt voor ontbijt of brunch? Zeker niet. Voor deze paas-waardige week middenin de lente kiezen we daarom voor een groene variant. Boordevol groenten – spinazie plus kruiden – en geserveerd met wat Libanees platbrood; makkelijk, lekker én gezond dus.
> Naar recept: Culy Homemade: groene shakshuka met spinazie
Woensdag
Maak het volgende hoogtepunt in groten getale, want niemand zal genoegen nemen met één exemplaar. We hebben het over telor ketjap: gebakken ei in ketjap. Vergezeld door een spitskoolsalade is dit Indische gerecht er zeker weten één die goed in de smaak gaat vallen.
> Naar recept: Culy Homemade: telor ketjap met ulang ulang (ketjap eieren met spitskoolsalade)
Donderdag
Ook zo’n fan van harissa? Wij kunnen in ieder geval geen genoeg krijgen van deze supersmaakvolle en pittige smaakmaker. Goed nieuws: ook met een eitje combineert ‘ie als nooit tevoren. Tel daar dadels, tomaat en pistache bij op en je hebt een nieuwe favoriet voor elke dag van de week.
> Naar recept: Culy Homemade: kruidige parelcouscous met tomaat, dadels, pistache en een eitje
Vrijdag
Ooit iemand tegengekomen die niet van flammkuchen houdt? Vrijwel onmogelijk, denken wij zo. Helemaal ideaal: met flammkuchen kun je alle kanten op. Ontbijt, borrel of diner; met vis, vegetarisch of met vlees. Deze versie met ei leent zich perfect voor een licht diner, serveer ‘m eventueel met een salade bij de grotere trek.
> Naar recept: Flammkuchen met ei, Prosciutto en groene kruiden
Zaterdag
Een schilderijtje, maar dan op je bord. Deze oase aan kleuren én smaken is geïnspireerd op Ottolenghi waar we een simpele harissa dressing aan hebben toegevoegd. Bereid je voor op een trip richting de saladehemel. We overdrijven niet.
> Naar recept: Culy Homemade: salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa
Zondag
Bonen zijn weer helemaal terug van weggeweest en dat is iets wat we alleen maar toe kunnen juichen. Mits perfect gegaard, natuurlijk. Romig van binnen met een subtiele bite. Zoals de afsluiter in het rijtje recepten met ei, deze keer met broodkruim. Broodkruim over? Vries ‘t in.
> Naar recept: Perfect gekookte bonen met krokant broodkruim en gepocheerd ei