Weekmenu: 7 x verrassend lekkere recepten met asperges
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week laten we veelzijdigheid van de asperge zien. Nu het seizoen weer is aangebroken, kunnen we ons geluk niet op. 7 x verrassend lekkere recepten met asperges dus.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Dat asperge een perfect onderdeel is voor een gratin, bewijst deze variant bomvol lenteproducten. Misschien wel hét ultieme lentegerecht. Waar de stukjes brood zorgen voor een lekkere crunch, geven de citroen en kruiden een frisse twist aan het romige geheel. Lekker in combinatie met een glas wijn. Lees hier hoe.
> Naar recept: Culy Homemade: lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel
Dinsdag
Pasta en asperges? Ja graag! En dan al helemaal in deze vorm met groene asperges: weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en een hoop smaak. Deze romige ravioli is daarom gegarandeerd een nieuwe hit doordeweeks of in het weekend. Jij blij, iedereen blij.
> Naar recept: Culy Homemade: romige ravioli met groene asperges en tuinerwten
Woensdag
Wie zegt dat asperges altijd met ei, ham en aardappelen gegeten moeten heeft duidelijk het volgende recept met asperges nog niet geproefd. De romige en frisse citroen-tahini en kruidige falafel geven de asperges een totaal andere smaakdimensie. Een van de verrassendste recepten met asperges dus.
> Naar recept: Culy Homemade: witte asperges uit de oven met citroen-tahini, couscous en falafel (vegan)
Donderdag
Asperges zijn ook verslavend lekker gecombineerd met wat pit. Twijfel je daar nog over, probeer dan deze groene asperges met sambal goreng peteh. De ultieme combinatie van de (zelfgemaakte!) sambal en knapperige tofu met dus die groene asperges. Eentje die alleen Vanja van der Leeden kan bedenken.
> Naar recept: Asperges met sambal goreng peteh uit INDOROCK
Vrijdag
Door naar risotto – en niet zomaar eentje. Want deze smeuïge variant met krokante parmaham én witte asperges is een bommetje smaak omdat de rijst de smaken van de asperge opneemt. Gecombineerd met een beetje citroen gaat dit sowieso regelrecht je favorietenlijst op.
> Naar recept: Culy Homemade: risotto met witte asperges en krokante parmaham
Zaterdag
We gooien het over een andere aspergeboeg: een pizza met asperges. Door de groene asperges in dunne plakjes te schillen krijg je een lichte lente-waardige pizza. Niet alleen mooi, maar ook nog eens erg lekker.
> Naar recept: Culy Homemade: lichte lentepizza met groene asperges
Zondag
Dat asperges gezond zijn, weten we het. Maar het wordt nog gezonder (en lekkerder) wanneer je de witte groenten combineert met meer groenten. Zoals in dit recept, oorspronkelijk van Hugo Kennis, met venkel en boleten.
> Naar recept: Gegrilde witte asperges met venkel, boleten en bearnaisesaus