Makkelijk weekmenu voor 11 t/m 17 december: nog even lekker praktisch
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Ook deze week kiezen we voor een lekker praktisch weekmenu; de naderende kerstdiners bieden al genoeg uitpakmogelijkheden.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
7x inspiratie voor een praktisch weekmenu
Maandag
In Nederland durven we rijst nog wel ‘ns op de saaist mogelijke manier ooit te bereiden: gekookt in heet water, zonder meer. Zonde, want rijst is zo’n ingrediënt dat met de juiste bereiding in een feestmaal transformeert. Neem nou deze gebakken rijst van de bakplaat: zó makkelijk en zó lekker. Geef die rijst het voetstuk dat het verdient!
> Recept: Culy Homemade: gebakken rijst van de bakplaat
Dinsdag
Aan soepen bij Culy geen gebrek, maar gek genoeg hadden we nog geen Chinese tomatensoep. Tot nu, want met dit recept heb je voor eens en voor altijd een praktische methode voor de restaurantklassieker te pakken.
> Recept: Culy Homemade: Chinese tomatensoep met kip en taugé
Woensdag
Weet je niet waar je zin in hebt? Met een zalmbowl zit je altijd goed. Deze simpele versie met bietjes en avocado houden we bewust praktisch, toegankelijk en snel. Want terwijl de rijst kookt, heb jij tijd om de andere ingrediënten te preppen, een blik kombucha open te trekken en een dansje te doen. En een kwartier later heb je dus ook nog eens een supersmakelijk kostje voor je neus.
> Recept: Culy Homemade: simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise
Donderdag
Deze ravioli met garnalen, tomaatjes en vadouvanroomsaus is een lekker praktisch recept voor op doordeweekse avonden. Zonder saai te zijn welteverstaan, want door de vadouvan krijgen de Italiaanse deegkussentjes een mysterieuze twist uit Oosterse hoek.
> Recept: Culy Homemade: ravioli met garnalen, tomaatjes en vadouvanroomsaus
Vrijdag
Hier nog een redelijk onbekend gerecht, elders ter wereld een klassieker waar de nodige portie nostalgie mee gemoeid is. We hebben het over kip Marbella: een lekker praktisch maal waarbij de marinade met olijven, kappertjes, pruimen, abrikozen en kaneel de kippendijen transformeert tot sappige smaakbommen.
> Recept: Culy Homemade: kip Marbella (een smaakbom van een eenpansgerecht)
Zaterdag
The Stew is een soort stoofpotje slash curry op basis van kokosmelk, kikkererwten en een lading kurkuma voor een verleidelijke goudgele kleur, bedacht door cooking queen Alison Roman. Nadat iemand er de hashtag #thestew voor bedacht, ontplofte Instagram zowat van de foto’s van mensen die hun eigen #thestew brouwden. Zegt, genoeg, toch?
> Recept: Culy Homemade: ‘The Stew’ van Alison Roman (de kikkererwtencurry die viraal ging)
Zondag
Bloemkoolsoep wordt vaak romiger gemaakt met een flinke scheut room. Hartstikke lekker natuurlijk, maar ook best zwaar op de maag. Maar wist je dat je soep ook heel goed romig kunt maken met amandelmelk? Een stuk lichter en frisser, maar nog net zo troostrijk. We geven deze bloemkoolsoep daarnaast een leuke twist met vadouvan, pinda’s, limoen en een hele lading verse groene kruiden. De perfecte afsluiter voor dit praktische weekmenu.
> Recept: Culy Homemade: bloemkoolsoep met vadouvan, pinda’s en limoen