Video: pommes darphin met zee-egel van Wildair in New York
Afgelopen mei aten we in New York bij restaurant Wildair: nu al één van onze favoriete hotspots in NYC. Chefs Jeremiah Stone en Fabian von Hauske runden al het naastgelegen Contra (met 1 Michelinster), maar hebben er met Wildair een jong broertje/zusje bij, met sexy barfood. Wij aten er een te gekke pommes darphin met zee-egel (uni). In onderstaande video leer je hoe je ‘m thuis maakt!
Pommes darphin
Zou best kunnen dat je nooit van pommes darphin gehoord hebt trouwens, maar voordat je harder op je achterhoofd krabt: het is gewoon de Franse versie van rösti. Een klassieker die nooit verveelt, omdat aardappelen sowieso nooit vervelen én omdat pommes darphin een fantastisch krakende korst heeft.
Bij Wildair maken ze het gerecht van de beste aardappelen die ze op dat moment kunnen vinden, die ze op een mandoline in dunne plakjes schaven. Die worden dan weer met de hand gesneden in reepjes.
Wildair & Contra
Klinkt ingewikkeld, maar als je de video kijkt, valt het écht mee. Als de pommes darphin van Wildair eenmaal krokant is gebakken, gaat er een relish van ui en jalapeño op en tot slot de koning van de zee: de zee-egel (uni).
Mocht je bij Wildair willen eten: het is écht de moeite waard. Neem dan vooral ook de gefrituurde inktvis met citroen en zwarte (!) mayonaise met inktvisinkt en de tête de cochon op toast met nduja en snijbiet. Té lekker!
Wildair zit in Lower Manhattan, aan 142 Orchard Street in New York.
Meer lekkere video’s:
- Video: kun je thuis een dry-aged burger maken in 10 dagen?
- Zo maak je de beroemde sojasaus-eieren van Momofuku (lekker bij ramen!)
- Video: zo gaan ze te werk bij een driesterrenrestaurant in Las Vegas