Weekmenu: 7 x recepten voor lichte pasta’s in de lente
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dat de lente is gearriveerd, mag duidelijk zijn. En laat de lente en haar productaanbod nou perfect zijn voor een week vol smaakvolle pasta’s. Daarom hebben we deze week recepten voor lichte pasta’s op een rij gezet, die je de hele lente lang op ‘t menu kunt zetten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Op de eerste dag van de week pakken we de boel in. Hoe? En papillotte uiteraard. Een pasta met zalm, citroen én -nu komt ‘ie- rosé. Jawel, drink de fles dus niet geheel leeg maar houd ook een glaasje over voor deze lente-waardige pasta.
Naar recept > Culy Homemade: pasta en papillotte
Dinsdag
Orzo is misschien dé pastasoort van het moment én een succes bij elk etentje. Wat het precies is? Dat lees je hier. En het moment, dat is nu de lente. Aten we ‘m in de winter met gehaktballen; voor de lente kiezen we voor een salade-variant met artisjok, venkel én dille.
Naar recept > Culy Homemade: salade met orzo, geroosterde artisjok en venkel, bresaola en dille
Woensdag
Geen lenterecepten zonder een pasta Primavera. Want what’s in a name. In de lente eten we het liefst met enige regelmaat een asperge. En voor deze typische lente-pasta, gaan we voor de groene variant. Tel daar doperwten en parmaham bij op en je weet: de lente kan officieel beginnen.
Naar recept > Culy Homemade: pasta primavera met groene asperges, doperwtencrème en parmaham
Donderdag
Pasta met krab en venkel? Ja graag. En al helemaal in’t voorjaar. Pak het groots aan wanneer je wat meer tijd hebt, door met een hele krab aan de slag te gaan. Of ga voor een blik krab van goede kwaliteit. Uitgebreid óf de snelle versie: deze versie van Samuel Levie is sowieso voor herhaling vatbaar.
Naar recept > Pasta met krab en venkel
Vrijdag
Bij lente denken wij snel aan een picknick: die eerste zonnestralen vragen immers om een kleedje in een stuk gras. En daar hoort uiteraard een goede maaltijd bij. Een pastasalade, dat zou natuurlijk kunnen. Maar wat dacht van je van deze pastataart met tomaat, ‘nduja en pecorino?
Naar recept > Culy Homemade: torta di pasta met ‘nduja, tomaat en pecorino
Zaterdag
De kleurrijke lente vraagt om kleurrijke gerechten. En dan komt volledig goed in deze knalroze pasta met bietjes, feta en dille. Eenvoudiger gaat het niet worden, lekkerder ook niet.
Naar recept > Culy Homemade: snelle pasta met romige bietjes, feta en dille (binnen 5 minuten op tafel!)
Zondag
Pasta in de lente? Dat kan natuurlijk ook met een rokerige aubergine. Aan de slag dus. In combinatie met walnoten, citroen én peterselie vormt de aubergine een pasta die regelrecht je favorietenlijst op kan. Wij schuiven in ieder geval graag aan.
Naar recept > Culy Homemade: pasta met rokerige auberginesaus en walnoten